UBS korunma aracı olarak altının bir numara olduğunu açıkladı

UBS korunma aracı olarak altının bir numara olduğunu açıkladı

UBS altını en çok tercih edilen jeopolitik korunma ve portföy çeşitlendiricisi olarak değerlendiriyor.

A+A-

UBS, altını cazip bir jeopolitik koruma ve portföy çeşitlendiricisi olarak görüyor ve yılın ikinci yarısı için yatırım dersleri raporunda sarı metali en çok tercih edilen olarak nitelendiriyor. Banka, yapay zeka yatırımlarının yol açtığı güçlü piyasa performansına dikkat çekiyor ve siyasi ve ekonomik belirsizliklerin üstesinden gelmek için çeşitli varlıklar, bölgeler ve sektörler arasında çeşitlendirilmiş portföyler öneriyor.

UBS Varlık Yönetimi bu hafta "İkinci Yarı için Yatırım Dersleri" başlıklı bir rapor yayınladı. Baş yatırım yetkilileri Solita Marcelli ve Mark Haefele'nin önemli katkılarıyla UBS Editör Ekibi tarafından kaleme alınan rapor, önümüzdeki altı ay boyunca yatırımcılar için bazı önemli derslerin altını çiziyor.
Rapor, özellikle ABD seçim tartışmalarının vurguladığı siyasi belirsizlik göz önüne alındığında, varlıklar, bölgeler ve sektörler arasında çeşitlendirmenin önemini vurguluyor.

UBS şu açıklamayı yaptı:
"Altını cazip bir jeopolitik koruma ve portföy çeşitlendiricisi olarak görüyoruz ve sarı metali en çok tercih edilen olarak değerlendiriyoruz."
UBS ayrıca 2024'ün ilk yarısında güçlü piyasa performansı görüldüğünü belirtti. Raporda, "Küresel hisse senetleri için destekleyici bir zemin görmeye devam ediyoruz ve enflasyon normalleştikçe ve merkez bankaları bir gevşeme döngüsüne girdikçe iskonto faktörlerinin düşmesini bekliyoruz." denildi.


İlgili Haberler