Ülker yabancı yatırımcılara tahvil satacak 

Ülker yabancı yatırımcılara tahvil satacak 

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. yurtdışında nitelikli yatırımcılara tahvil satışı konusunda aracı kurumlara yetki verdi.

A+A-

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. yurtdışında nitelikli yatırımcılara tahvil satışı konusunda J.P. Morgan Securities plc, Merrill Lynch International, Emirates NBD Bank PJSC, HSBC Bank plc ve Rabo Securities firmalarının yetkilendirdi. 

Şirketten yapılan açıklamada "27 Haziran 2024 tarihinden başlamak üzere Şirketimizin üst düzey yöneticilerinin, yurtdışında mukim potansiyel yatırımcılar ile organize edilecek bir dizi yatırımcı toplantısına katılması planlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Şirketin KAP'ta yer alan açıklamasında şu ifadelere yer verildi; 

10.05.2024 tarihli özel durum açıklamamızda belirtildiği üzere, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onay tarihinden itibaren 1 yıl geçerli olmak üzere yurtdışında borçlanma aracı ihracına ilişkin onay verilmişti. Bu kapsamda, Şirketimiz tarafından ihraç edilmesi planlanan tahvillerin, "Rule 144A" ve/veya "Regulation S" formatında yurtdışında nitelikli yatırımcılara satışı konusunda J.P. Morgan Securities plc, Merrill Lynch International, Emirates NBD Bank PJSC, HSBC Bank plc ve Rabo Securities yetkilendirilmiştir. 

27 Haziran 2024 tarihinden başlamak üzere Şirketimizin üst düzey yöneticilerinin, yurtdışında mukim potansiyel yatırımcılar ile organize edilecek bir dizi yatırımcı toplantısına (roadshow) katılması planlanmaktadır. Tahvillerin ihracına ilişkin nihai karar, ihraç tutarı ve koşulları, söz konusu toplantıları takiben piyasalardaki gelişmelere göre belirlenecek olup, satış işlemi Sermaye Piyasası Kurulu'ndan tertip ihraç belgesi alınmasından sonra gerçekleştirilecektir. Konuyla ilgili gelişmeler kamunun bilgisine sunulacaktır. "

Ülker'in üçüncü çeyrek bilançosuna göre şirketin kısa vadeli borçları 17 milyon 102 bin TL ve uzun vadeli borçları 27 milyon 876 bin TL seviyesinde bulunuyor. 

Ülker hisseleri bir yıllık dönemde yüzde 374 oranında ve yılbaşından bu yana kadar yüzde 100 oranında değer kazanmış bulunuyor.

Etiketler : ,
İlgili Haberler