Ulusoy Un'un (ULUUN) RES projesinde ÇED aşamasına geçildi 

Ulusoy Un'un (ULUUN) RES projesinde ÇED aşamasına geçildi 

Ulusoy Un, (ULUUN) 3 Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesinden ikisi için ÇED aşamasına geçildiğini duyurdu. 

A+A-

Ulusoy Un, 3 Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesinden 1 adet 4,2 MW'lık tribün için yasal sürecin devam ettiğini ve diğer ikisi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı sonucunda nihai karar verilerek gerekli askı süreci başlatıldığını bildirdi. 

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platormu'nda yer alan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 


"Şirketimizin 31.10.2023 tarihli KAP duyurusunda özetle;

Üretim tesislerimizin elektrik tüketimlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabilmesi amacıyla Manisa ve İzmir illerinde tesis edilmek üzere 4 adet 4.2 MW ve 1 adet 5.56 MW gücünde Rüzgar Enerjisi Santrali kurulumu için başvuru yapıldığı, alınan görüşler neticesinde 2 adet 4.2 MW kapasite için ise başvurularımıza olumsuz görüş verildiğinden ötürü projeye 2 adet 4.2 MW ve 1 adet 5.56 MW gücünde türbinler ile devam edileceği bildirilmişti.

Projeye ilişkin son durumda 1 adet 4.2 MW'lık türbin ile ilgili yasal izin süreçleri henüz sonuçlanmamış olup, diğer iki türbin için proje sürecinde ÇED aşamasına geçilmiştir. 1 adet 4.2 MW ve 1 adet 5.56 MW olmak üzere devam eden 2 türbin için ÇED raporumuz ilgili yönetmelik kapsamında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulmuş olup, raporun değerlendirilmesi için yapılan İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı sonucunda nihai karar verilerek gerekli askı süreci başlatılmış ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinde duyurusu yapılmıştır.

Nihai Karar duyurusuna aşağıdaki link üzerinden ulaşılabilir.

https://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-prod/duyurular.xhtml

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,"

İlgili Haberler