Uşak Seramik (USAK) hisselerinin tabandan yukarı dönme nedeni belli oldu 

Uşak Seramik (USAK) hisselerinin tabandan yukarı dönme nedeni belli oldu 

Uşak Seramik (USAK) Yönetim Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında şirketin sermayelerini artırma kararı çıktı.  

A+A-

BORSATEK.COM - Uşak Seramik (USAK) hisselerinde son 2 haftadır yaşanan sert hareketler sonrası, yeni bir gelişme yaşandı. Uşak Seramik Yönetim Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında şirketin sermayesini artırma kararı çıktı. 

3 Temmuz'da 9.99 TL'den kapanış yapan hissenin fiyatı, bazı günler tavan olarak fiyattan kapanarak 25 Temmuz'da 41.50 TL'ye yükselmişti. Aynı gün hızla gerilemeyen başlayan hisse 31 Temmuz'da 22.32 TL'ye gerilemişti. 

Uşak Seramik Hisseleri dün, 24,78 liradan kapandıktan sonra bugün aynı seviyelerden güne başlamış ve ilerleyen saatlerde 22,32 lira ile taban fiyata oturmuştu. Öğleden sonranın büyük bir bölümünde taban olan hisseler saat 16:17 itibarı ile tabanı bozarak saat 17:37'de 25,80 TL seviyesine kadar yükseldi. Bu seviyeden gelen satışların ardından, hisse günü 24,46 TL'den tamamladı. 

Şirketin kapanış sonrası açıkladığı bedelsiz sermaye artışı kararına ilişkin duyumların hissede yaşanan yükselişte etkili olduğu düşünülüyor.

Uşak Seramik'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylaştığı Yönetim Kurulu kararına göre şirket sermayesini yüzde 600 oranında bedelsiz olarak artıracak. Bu artırım için, başta Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. olmak üzere, ilgili tüm merciler nezdinde gerekli başvuru ve işlemlerin gerçekleştirilmesi hususlarında Şirket Yönetiminin yetkilendirilmesine, oy birliği ile karar verildiği ifade edildi.

Uşak Seramik halka açık şirketler arasında imtiyazlı hisseleri olmayan nadir şirketlerden biri, bunun anlamı ise şirketin hisselerinde çoğunluğu satın alan, çoğunluk hisselere sahip olan herkes şirketin yönetimini ele geçirebilir. Şirketin 1 Temmuz tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısında çoğunluk hisseleri piyasadan toplamayı başarmış olan Çiğdem Meto ile şirketin mevcut yönetimi arasında münakaşa yaşanmıştı. Her iki tarafın da birbirini suçladığı bu tartışmalı sürecin ardından, şirketin Olağan Genel Kurul toplantısı 9 Ağustos 2024 günü sabah 9:30'a ertelenmişti. 

Hisselerde 12 liradan başlayıp 41 liranın üzerine kadar süren yükselişin, tarafların çoğunluk hisselerini toplayarak şirketi ele geçirme çabasından kaynaklandığı yönünde dedikodular piyasada etkili olmuştu.

Bu çekişmeli sürecin ardından, Şirketin haftaya Cuma günü yapılacak olan Olağan Genel Kurulu'nda yaşanacaklar merakla bekleniyor. 

 

KAP'ta yer alan açıklamada şu detaylara yer verildi;

usak-bedelsiz.png

"Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği'nin 6 ncı maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca, bir defaya mahsus olmak üzere 1.000.000.000 TL olan Şirketimizin kayıtlı sermaye tavanının aşılarak, Şirketimizin mevcut 245.000.000 TL olan ödenmiş sermayesinin, yasal kayıtlara göre Sermaye düzeltmesi olumlu farkları içerisinde yer alan 1.896.496.394,95 TL olan Enflasyon düzeltmesi olumlu farklarından 451.586.451,92 TL tutarındaki Geçmiş yıl zararlarının mahsul edilmesine, Mahsup sonrası kalan 1.444.909.943,03 TL Enflasyon düzeltmesi olumlu farkları ile 25.090.056,97 TL'nin de Olağan üstü yedeklerden karşılanması suretiyle ödenmiş sermayenin 1.470.000.000 TL artırılarak, 1.715.000.000 TL'na yükseltilmesine,

Şirket sermayesinin %600 oranında bedelsiz olarak artırılması kapsamında, artırılan 1.470.000.000 TL'lik sermayeyi temsil edilen payların; mevzuatın uygun gördüğü şekilde, tüm pay sahiplerine payları oranında bedelsiz olarak kayden dağıtılmasına,

İç kaynaklardan yapılacak olan sermaye artırımı ile ilgili olarak esas sözleşmenin "Sermaye" başlıklı 6. maddesinin Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümlerine uygun olarak tadil edilmesine,

Bu karar kapsamında başta Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. olmak üzere, ilgili tüm merciler nezdinde gerekli başvuru ve işlemlerin gerçekleştirilmesi hususlarında Şirket Yönetiminin yetkilendirilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir."

Etiketler : ,
İlgili Haberler