Uşak Seramik (USAK) yine genel kurul yapamadı

Uşak Seramik (USAK) yine genel kurul yapamadı

7 Haziran'daki ilk genel kurulda meydana gelen kavga nedeniyle ertelenen Uşak Seramik'te genel kurul yine yapılamadı

A+A-

BORSATEK.COM - Uşak Seramik'te (USAK) genel kurul yine ertelendi. 1 Haziran'da yapılan ilk genel kurulda meydana geleh kavgalar nedeniyle hükümet komiserinin 9 Eylül'e ertelediği genel kurul, bugün gerçekleştirildi.

Ancak toplantı maddelerine geçilemeden bir grubun verdiği teklif sonrası genel kurul 1 ay süreyle ertelendi.

Toplantı esnasında hissedarlar arasında dikkat çeken bir hisse dağılımı gözlemlendi. Tanış ailesinin 104 milyon lot hisse ile açık ara önde olduğu, Çiğdem Meto ve Ömer Hayati Kondu’nun tüm vekaletlerini aldıkları hisseler da dahil toplam 84 milyon lot hisse de kaldıkları ortaya çıktı.

 Bu fark, Tanış ailesinin üstünlüğünü net bir şekilde ortaya koydu. Ancak bu üstünlüğe rağmen son dakika gelişmesi olarak, Ömer Hayati Kondu ve Çiğdem Meto, Genel Kurulun yine ertelenmesi talebinde bulundu.

Fabrika çalışanları tepkili 

Meto ve Kondu’nun Erteleme talebi, toplantıya katılan hissedarlar arasında tepkiye neden oldu. Bazı hissedarlar, bilançoların incelenmesi için erteleme bahanesinin kullanılmasını doğru bulmadıklarını dile getirerek Çiğdem METO ve Ömer Hayati KONDU’yu fabrikanın işlerini engelliyorsunuz diyerek tepki verdiler.

Bazı hissedarlar ise hepimiz işimizi gücümüzü bırakıp geldik bu genel kurulun yapılacağı belliydi sizde ortak olarak böyle bir hakka sahipsiniz neden şimdiye kadar inceleme yapmadınız amacınız ne sizin diyerek tepki yönelttiler.

Uşak Seramik’in 25 yıllık çalışanlarından bir bayan işçi, Çiğdem Meto ve Ömer Hayati Kondu’ya ithafen, fabrikanın bu topraklarda uzun yıllardır faaliyet gösterdiğini, fabrikanın Uşaklının olduğunu ve ertelemenin fabrikanın işleyişini olumsuz etkileyeceğini belirterek, bu tür kararların çalışanlar üzerinde stres yarattığını dile getirdi. Hüseyin Bey bu fabrikaya 20 yılını verdi bende 25 yılımı verdim Çiğdem hanımı suçlamıyorum ama ona sesleniyorum genel kurulu erteletmeyin ne olursa olsun ama fabrikamız çalışmalarına devam etsin “dedi.  Emektar işçinin konuşması, salondaki hissedarlar ve çalışanlardan tarafından büyük alkış aldı.

"Bu erteleme kararı fabrikaya zarar verecek"

 Bu sırada Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Hüseyin Tanış, Çiğdem Meto’ya hitaben, “Bu erteleme kararının fabrikamıza zarar vereceğini biliyorsunuz bile bile böyle bir karar aldırmak istiyorsunuz bu karar. Çalışanlarımız, hissedarlarımız, bayilerimiz arasında tedirginlik yaratıyor. Genel kurulun bir ay daha ertelenmesi pazarda, bankalar nezdinde de sıkıntı yaratacaktır. Bu karar firmaya zarar vermek anlamına gelir.

 Rica ediyorum, bu dilekçeyi geri çekin. Firmamıza zarar verecek adımlar atmayın. Bu iş nasip kısmet işi bugün ben varım yarın siz olursunuz ama 850 kişi buradan ekmek yiyor, nasibini buradan alıyor. Bir çözüm yolu bulalım. Genel kurulumuzu yapalım sonra oturur konuşuruz” diyerek görüşünü belirtti.

Tanış’ın tüm nezaketine ve ricasına rağmen erteleme dilekçesini geri çekmeyen METO ve KONDU‘ya dönerek seslenen Hüseyin TANIŞ “Arkadaşlar gerginliğe gerek yok, tamam amaç anlaşılmıştır. Herkesin zihniyeti belli, biz kale gibi işçilerimiz çalışanlarımız ve ailemizle buradayız. Onlar bütün Türkiye’yi de arkalarına alsa burayı alamayacaklar” dedi. Tanış’ın bu konuşması salonda hissedarlar ve çalışanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Ancak tüm ricalara, hissedarların ve çalışanların tepkilerine rağmen, Ömer Hayati Kondu ve Çiğdem Meto bilanço incelemedik diyerek erteleme kararını geri çekmedi.

Genel Kurul 1 ay sonrasına ertelendi 

Divan heyeti bu girişimler sonrasında Tanışların açık ara oy ve hisse çokluğu olmasına rağmen genel kurulun 1 ay sonrasına ertelenmesine karar verdi.

Mağdur olan taraf Tanışlar oldu. Açık ara hisse ve oy çokluklarına rağmen genel kurulun ertelenmesi kararına Hüseyin TANIŞ “Biz firmamızda istikrar olsun ,firmamız zarar görmesin  ve her ortağımızın görüş birliği olsun diye çabalıyoruz onlar öyle düşünmedi hayırlısı olsun tüm hissedarlarımıza tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum “dedi.

 Genel Kurul’un ertelenmesinin ardından, Uşak Seramik yönetimi, yeni toplantı tarihini üyelerine daha sonra bildireceğini açıkladı. Yapılan Kurul, hissedarlar arasındaki güç dengelerini ortaya koyarken, Tanış ailesinin hisse çoğunluğu ortaya çıkmış oldu.
 

Etiketler : ,
İlgili Haberler