USB Nvidia için hedef fiyatını yükseltti: AI coin'ler nasıl tepki verecek?

USB Nvidia için hedef fiyatını yükseltti: AI coin'ler nasıl tepki verecek?

UBS NVIDIA fiyat hedefini 150 dolara yükseltirken gözler AI coin'lerin vereceği tepkiye çevrildi.

A+A-

Tedarik zincirinin ayrıntılı bir analizini yaptıktan sonra, UBS analistleri NVIDIA'da yükseliş eğilimini sürdürdü ve fiyat hedefini 150 dolara yükseltti. Bu revizyon, NVIDIA'nın Blackwell raf ölçekli sistemlerine yönelik yüksek talebin devam etmesi nedeniyle yapıldı.
Bu nedenle analistler, NVIDIA'nın NVL72/36 sistemlerine yönelik siparişlerin, gelecek yıl için hiperscaler harcamaları daha keskin bir şekilde odaklandıkça hızla artacağı görüşüyle 'Satın Al' tavsiyesini sürdürüyor. Bu yükseltme aynı zamanda 2025 için önceki tahminlere göre yaklaşık 5 $ olması öngörülen yeni EPS tahminlerini de ortaya koyuyor. Bu, yatırımcıların teknoloji gereksinimleri değişse bile şirketin pazara hakim olmaya devam etme kapasitesinden giderek daha fazla emin olduklarının bir göstergesi.

NVIDIA'nın 2025 için güncellenmiş EPS beklentisi ve piyasa beklentilerinin üzerinde gelir beklentilerindeki önemli artış, blockchain ve AI dahil olmak üzere teknoloji sektöründeki yatırımcı duyarlılığını daha da destekleyecek. Bu güven, AI coinlerine yapılan yatırımın artmasına yol açarak yükseliş rallisinin önünü açabilir.

Projeksiyona rağmen, AI coinleri son kripto piyasası satışlarından sonra hala zorlanıyor. Bununla birlikte, Nvidia'nın yapay zeka evrimi sürecinde önde gelen firmalar arasında yer almasıyla bu toparlanmanın devam etmesi bekleniyor. Örneğin Artificial Superintelligence Alliance (FET) günü 1,1563 dolardan açtı ve fiyat önce düştü, ardından istikrarlı bir şekilde yükselmeye devam etti ve neredeyse 1,20 dolara ulaştı.
Bununla birlikte, fiyat zirveden sonra keskin bir geri dönüş yaşadı ve dengelenmeden önce yaklaşık 1.170 $ 'a düştü. Eş zamanlı olarak, NEAR Protocol (NEAR), 4,5055$'dan açılmasına rağmen, dirençle karşılaşmadan önce 4,70$ civarına kadar yükseldi. Daha sonra, fiyat tutarlı bir şekilde düşüş eğilimi göstererek 4,60$ civarında dip yaptı.
Öte yandan, Injective Protocol (INJ) fiyatı güçlü bir pozitif eğilimle gün boyu yükselişteydi. Yaklaşık 19,2194$'dan başlayan fiyat istikrarlı bir şekilde artarak 19,80$ civarında zirve yaptı. Bu yükseliş eğilimi, bu dönemde güçlü alıcı hakimiyetine işaret eden küçük geri çekilmelerle tutarlıydı.


İlgili Haberler