Vakıf Yatırım AKBNK için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım AKBNK için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım Akbank (AKBNK) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Vakıf Yatırım, AKBNK-Akbank için hedef fiyatını 77 TL'den 87,5 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Akbank, yılın ikinci çeyreğinde, piyasa beklentisi (10,7 mlr TL) paralelinde, çeyreklik %17 gerilemeyle 10,9 mlr TL net kar açıkladı. Açıklanan sonuçla birlikte yılın ilk yarısında bankanın net karı, yıllık %22 düşüşle 24,1 mlr TL seviyesinde gerçekleşirken, özkaynak karlılığı %22,4, aktif karlılığı ise %2,3 seviyesinde seyretti.
Banka özsermaye karlılığı beklentisini orta-yüksek %20’li seviyeler (önceki: %30 üzeri ) olarak güncelledi. Bu çeyrekte bankanın swap dahil net faiz geliri çeyreksel %16 daralarak 10,6 mlr TL seviyesine gerilerken, devam eden müşteri kazanımlarına bağlı olarak, net ücret ve komisyon gelirleri çeyreksel %16 yükselişle 17,2 mlr TL seviyesine yükseldi. Banka yıl sonu net ücret ve komisyon geliri büyümesini %100 üzerinde büyüme (önceki: %80 üzeri büyüme) olarak revize etti. Bu çeyrekte ticari kar çeyreksel %27 gerileyerek 6,3 mlr TL’ye inerken, bankanın faaliyet giderleri çeyreksel %5 artışla 20,3 mlr TL’ye yükseldi. Banka operasyonel gider artışı beklentisini yaklaşık %70’li seviyeler (önceki: yaklaşık ortama enflasyon kadar) olarak güncelledi.

Yılın ilk yarısında bankanın TL kredi büyümesi yıllık %20,9 seviyesinde gerçekleşirken, YP kredi büyümesi dolar bazında %15,6 olarak gerçekleşti. Yorum: Beklentilere paralel gerçekleşen ikinci çeyrek sonuçlarına piyasa tepkisinin nötr olmasını bekleriz. Banka hisseleri yılbaşından bu yana %85 yükselirken, bankacılık endeksini %8, BIST 100 endeksini ise %29 yenmeyi başardı. Banka için hisse başı hedef fiyatımızı 87,50 TL (önceki: 77 TL) olarak güncelliyoruz. Kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerilerimizi sürdürüyoruz.


İlgili Haberler