Vakıf Yatırım AKCNS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım AKCNS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım AKçansa (AKCNS) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Vakıf Yatırım, AKCNS-Akçansa için hedef fiyatını 217 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Akçansa, 2Ç24 dönemini yıllık %43 azalışla 671,2 mn TL (1Ç24: 1,7 mn TL) net kar tamamladı. Bu çeyrekte operasyonel taraftaki zayıflık yanı sıra artan finansal giderler, net kar tarafındaki gerilemede etkili oldu. Yılın ilk yarısını ise şirket, yıllık %64 gerilemeyle 673 mn TL net kar ile tamamladı. Çimento talebi, bu çeyrekte de iç pazarda güçlü kalmaya devam ederken, yurt içi çimento ve türevleri satış hacmi de geçen yılın aynı dönemine paralel seyretti.

FAVÖK, yıllık %36 azalışla 1,04 mlr TL’ye gerilerken, FAVÖK marjı da yıllık bazda 5,7 puan düşerek %22,4 seviyesine geriledi. Şirketin 1Ç24 dönemindeki 353 mn TL net nakit pozisyonu, bu çeyrekte 440 mn TL net borç pozisyonuna döndü. Yorum: Şirketin finansallarında bu çeyrekte operasyonel ve net karlılık tarafında görülen yıllık bazdaki gerilemeye, piyasa tepkisinin negatif olabileceği görüşündeyiz.

screenshot_1-131.jpg

Şirket hisseleri son bir ayda endekse göre %8,9 pozitif performans gösterse de, yılbaşından bu yana endeksten %16,2 negatif ayrıştı. Finansallar sonrasında Akçansa için 217 TL olan hisse başı hedef fiyatımızı, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” olan önerilerimizi koruyoruz.

İlgili Haberler