Vakıf Yatırım CIMSA için hedef fiyat verdi, tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım CIMSA için hedef fiyat verdi, tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım ÇİMSA (CIMSA) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Vakıf Yatırım, CIMSA-Çimsa için hedef fiyatını 45 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Şirket, yılın ikinci çeyreğini yıllık bazda yatay bir seyirle 1,28 mlr TL net kar ile tamamladı. Yılın ilk yarısında ise net kar yıllık %3,3 yükselerek 1,67 mlr TL’ye (1Y23: 1,62 mlr TL) ulaştı. Sahip olduğu Sabancı Holding hisselerinin etkisiyle kaydedilen 361 mn TL’lik yatırım faaliyeti geliri, yıllık bazda azalan finansal giderler ve kaydedilen 331 mn TL’lik net parasal pozisyon kazancı, bu çeyrekte operasyonel tarafta gözlenen zayıflığın net karı baskılamasını engelledi.

Şirketin satış gelirleri, bu çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre %22 daralarak 5,76 mlr TL seviyesinde gerçekleşirken, FAVÖK yılık %6 daralarak 1,46 mlr TL seviyesine geriledi. FAVÖK marjı ise yıllık 4,2 puan artarak %25,3 seviyesine çıktı. Şirketin net borç pozisyonu, 1Ç24 dönemine göre %24 artışla 4,72 mlr TL seviyesine yükselirken, Net Borç/ FAVÖK rasyosu 1,11x olarak kaydedildi. Yorum: Şirket hisseleri yılbaşından bu yana endeksten %16 negatif ayrışırken, son bir ayda ise endekse paralel performans sergiledi.

screenshot_5-017.jpg
Finansallara piyasa tepkisinin nötr olmasını bekliyoruz. Finansalların ardından Çimsa için 45 TL olan hisse başı hedef fiyatımızı, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” olan önerilerimizi koruyoruz.

İlgili Haberler