Vakıf Yatırım GARAN için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım GARAN için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım, GARAN-Garanti BBVA için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Vakıf Yatırım, GARAN-Garanti BBVA için hedef fiyatını 106,75 TL'den 157 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Garanti Bankası, yılın ikinci çeyreğini, piyasa beklentisinin (19,4 mlr TL) %16 üzerinde, çeyreklik %1 artışla, 22,5 mlr TL net kar ile tamamladı. Bu sonuç ardından bankanın yılın ilk yarısında net karı yıllık %31 yükselişle 44,8 mlr TL’ye ulaştı. Yılın ilk yarısında bankanın ortalama aktif karlılık oranı %4,2, ortalama özkaynak karlılık oranı ise %34,3 seviyesinde gerçekleşti. Yılın ikinci çeyreğinde bankanın swap dahil net faiz geliri çeyreklik %16 artışla 14,3 mlr TL gerçekleşirken, ödeme sistemlerinin devam eden katkısıyla, net ücret ve komisyon gelirleri çeyreklik %15 yükselişle 21,5 mlr TL’ye ulaştı.
Ticari kar ise bu çeyrekte çeyreklik %12 daralarak 8,5 mlr TL’ye geriledi. Bankanın operasyonel giderleri, banka öngörülerine paralel, çeyreksel %9 yükselişle 20,4 mlr TL’ye yükseldi. Yorum: Banka, yılın ikinci çeyreğinde beklentileri aşan güçlü sonuçlar açıklarken, Garanti Bankası hisseleri, yılbaşından bu yana %112,5 yükseliş kaydetti.

Bu getiri performansı, bankacılık endeksine göre %27,3, BIST 100 endeksine göre ise %48,5 rölatif getiriye işaret ediyor. Finansallara piyasa tepkisinin pozitif olmasını bekliyoruz. Finansallar sonrasında Garanti Bankası için hisse başı fiyat hedefimizi 157 TL (önceki: 106,75 TL) seviyesine yükseltirken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerilerimizi sürdürüyoruz.


İlgili Haberler