Vakıf Yatırım KRDMD için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım KRDMD için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım KARDEMİR-D (KRDMD) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Vakıf Yatırım, KRDMD-KARDEMİR (D) için hedef fiyatını 45,00 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Şirket, yılın ikinci çeyreğinde, 927 mn TL net zarar açıkladı (1Ç24: 902 mn TL net zarar, 2Ç23: 298 mn TL net kar). Satış maliyetlerinde gözlenen artış, şirketin operasyonel karlılığını baskılarken, finansman giderlerinin yüksek seyri ve geçen yılın aynı dönemine göre gerileyen parasal pozisyon kazancı, şirketin net zarar açıklamasında etkili oldu. 2Ç24’te şirketin satış hacmi 492.851 ton olurken, toplam satış gelirleri aynı dönemde yıllık %21 azalarak 11,1 mlr TL’ye geriledi.
Şirketin FAVÖK’ü bu dönemde yıllık %84 azalarak 520 mn TL kaydedilirken, FAVÖK marjı yıllık 18,3 puan azalarak %4,7 oldu. Şirketin 1Ç24’te kaydettiği 3,5 mlr TL’lik net nakit pozisyonu, bu çeyrekte 89 mn TL net borç pozisyonuna döndü. Yorum: Şirket hisseleri finansallar öncesinde endeksten son üç ayda %7 ve son bir ayda ise %8,8 negatif ayrıştı. Operasyonel taraftaki zayıflık ve net zarar açıklanmasına, piyasa tepkisinin negatif olmasını bekliyoruz. Finansallar sonrası Kardemir için hisse başı hedef fiyatımızı 45 TL olarak koruyoruz, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerilerimizi ise sürdürüyoruz.


İlgili Haberler