Vakıf Yatırım SAHOL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım SAHOL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım Sabancı Holding (SAHOL) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Vakıf Yatırım, SAHOL-Sabancı Holding için hedef fiyatını 138 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Yılın ikinci çeyreğinde 1,8 mlr TL net zarar (2Ç23: 13,4 mlr TL net kar) açıklayan Sabancı Holding, yılın ilk yarısını ise 7,6 mlr TL net zarar (1Y23: 10,8 mlr TL net kar) ile tamamladı. Yılın ikinci çeyreğinde şirketin kombine gelirleri yıllık %9,5 artarak 255 mlr TL’ye ulaşırken, kombine FAVÖK %59 gerileyerek 26 mlr TL seviyesinde gerçekleşti.
Holding tarafında bu çeyrekte solo net nakit pozisyonu, Exsa birleşmesi, temettü giriş ve çıkışlarına bağlı olarak, 2023 sonundaki 7 mlr TL seviyesinden 12 mlr TL’ye ulaştı. Holding’in Net Borç/FAVÖK oranı ise 1,3x olarak gerçekleşirken, orta vadeli maksimum 2,0x hedefinin altındaki seyrini sürdürdü.

Yorum: Holding’in açıklamış olduğu net zarara piyasa tepkisinin nötr olmasını bekliyoruz. Holding’in hisseleri yılbaşından bu yana ise endeksi %12,4 yenmeyi başardı. 2Ç24 finansalları sonrasında Sabancı Holding için hisse başı fiyat hedefimizi 138 TL olarak korurken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerimizi sürdürüyoruz.


İlgili Haberler