Vakıf Yatırım VESTL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım VESTL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım Vestel Elektronik (VESTL) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Vakıf Yatırım, VESTL-Vestel Elektronik için hedef fiyatını 123 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Şirket yılın ikinci çeyreğini, 961 mn TL net zarar (2Ç23: 2,1 mlr TL net zarar) ile tamamladı. Operasyonel tarafta gözlenen zayıflığın yanı sıra kaydedilen 2,9 mlr TL’lik net finansal gider net karı baskılarken, 1,7mlr TL’lik net parasal pozisyon geliri ise net zararın artmasını sınırladı.

Yurt içinde beyaz eşya satışlarında bu çeyrekte yıllık bazda %4 daralma gözlenirken, yurt dışı pazarlarda devam eden makro ve jeopolitik zorluklara karşılık, ikinci çeyrekte %1 gibi sınırlı bir toparlanma gözlendi. TV pazarında ise yurt içinde %25 oranında keskin bir düşüş gözlenirken, Avrupa Pazarı, geçen yılın düşük baz etkisi, Avrupa futbol Şampiyonası, Paris Olimpiyatları ve İspanya’nın HD yayınına geçişi nedeniyle %12 büyüme kaydetti. Bu çeyrekte şirketin satış gelirleri yıllık %11 düşüşle 31,4 mlr TL gerçekleşirken, satış gelirlerinin %49’u (2Ç23: %50) Avrupa ülkeleri, %41’i (2Ç23: %39) ise Türkiye kaynaklı gerçekleşti. FAVÖK yıllık %17,3 azalışla 3,4 mlr TL seviyesinde gerçekleşirken, FAVÖK marjı yıllık 0,8 puan azalarak %10,8’e geriledi. Şirketin net borç pozisyonu ise 1Ç24 dönemine göre %26 artarak 46,1 mlr TL seviyesine yükseldi. Vestel Elektronik yılın ilk yarısında yaklaşık 3,06 mlr TL (1Y23: 3,58 mlr TL) yatırım harcaması gerçekleştirdi.

Yorum:

Operasyonel taraftaki zayıf görünüme ek kaydedilen net zarara piyasa tepkisinin ilk aşamada negatif olacağı görüşündeyiz. Şirket hisseleri, son bir ayda endeksi %2 ve yılbaşından bu yana da %13 yenmeyi başardı. Finansallar sonrasında Vestel Elektronik için hisse başı hedef fiyatımızı 123 TL olarak koruyoruz. Şirket hisseleri için kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerilerimizi sürdürüyoruz.

İlgili Haberler