Vakıf Yatırım YKBNK için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım YKBNK için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Vakıf Yatırım, YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Vakıf Yatırım, YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 42.9 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Banka, 2Ç24 dönemini, piyasa beklentisi (7 mlr TL) paralelinde, çeyreksel %31 gerilemeyle 7,1 mlr TL net kar açıkladı. Bankanın 1Y24 itibariyle net karı yıllık %28 daralarak 17,4 mlr TL’ye geriledi. Bankanın bu çeyrekte swap dahil net faiz gelirleri 613 mn TL’ye gerilerken, ücret ve komisyon gelirleri çeyreksel %15 yükselişle 19,2 mlr TL’ye yükseldi, toplamda ise temel bankacılık gelirleri %21 düşüşle 19,8 mlr TL seviyesinde kaldı.
Operasyonel giderler çeyreksel %7 artarak 18,5 mlr TL seviyesine yükseldi. Banka ikinci çeyrek sonuçları ile birlikte 2024 yılı öngörülerini yeniledi. TL kredi büyümesi öngörüsünü reel kredi büyümesi olarak devam ettiren banka, YP kredi büyümersini çift haneli büyüme (önceki: düşük tek haneli büyüme) olarak yukarı güncelledi. Komisyon büyümesi öngörüsü %100 üzerinde (önceki: %80 üzerinde) olarak yukarı revize edilirken, çekirdek gelir marjı beklentisi yaklaşık %6 seviyesine (önceki: %8 üzeri) aşağı güncellendi.

Gider büyümesi ise %65 altında (önceki: %80 altında) ve toplam kredi riski maliyeti 75 bp altında (önceki: yaklaşık 100 bp) olarak aşağı güncellendi. Yorum: Beklentilere paralel açıklanan net karlılığın hisse performansına nötr yansımasını bekliyoruz. YKBNK hisseleri, yılbaşından bu yana %59,5 yükselirken, bankacılık endeksinin %4,5 altında performans sergiledi, BIST 100 endeksini ise 11,4 yendi. YKBNK için finansallar sonrasında hisse başı hedef fiyatımızı 42,90 TL olarak sürdürüyoruz. Banka için kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerilerimiz devam etmektedir.


İlgili Haberler