VBT Yazılım'ın (VBTYZ) esrarı çözüldü, satışlar ve karı zıplatacak anlaşma yapmış

VBT Yazılım'ın (VBTYZ) esrarı çözüldü, satışlar ve karı zıplatacak anlaşma yapmış

Son üç günde fiyatı yüzde 23 yükselen VBT Yazılım hisselerinin sırrı anlaşıldı.

A+A-

BORSATEK.COM - Son üç işlem gününde Borsa İstanbul'da hisseleri yüzde 23 prim yapan VBT Yazılım (VBTYZ) üzerindeki esrar perdesi kalktı. VBT Yazılım, bugün akşam saatlerinde KAP'a gönderdiği bildirimde, 297.000.000,00 TL + KDV bedelli ihaleyi kazandığını açıkladı.

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın düzenlediği ihalenin teslimi bu yıl sonuna kadar yapılacak. VBT Yazılım bu yılın ilk 6 ayında 1 milyar 101 milyon TL net satış geliri ve 40 milyon 883 bin TL net kar açıklamıştı. 

Hisse senedinde son üç işlem gününde yaşanan sert hareketin nedeninin bu bilgiyi önceden öğrenenlerin işlemlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı ise belirsiz.

VBT Yazılım'ın KAP'a gönderdiği açıklama şöyle:

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın  düzenlediği "Kurumsal Sunucu Donanımının Büyütülmesi, Kurulumu, Uyarlama İşleri ve Kurumsal Sunucu Yazılım Ek Lisans Artırımı alımı" konulu ihale şirketimiz uhdesinde kalmış olup, 297.000.000,00 TL + KDV bedel ile kurum ile şirketimiz arasında sözleşme imzalanmıştır. Teslimatın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla

VBT YAZILIM HİSSELERİNDEKİ SERT HAREKETİN GRAFİĞİ

vbt.png

İlgili Haberler