Venezuela kripto para maden çiftliklerini kapatma kararı aldı

Venezuela kripto para maden çiftliklerini kapatma kararı aldı

Venezuela, kripto para maden çiftliklerinin fişini çekiyor. Peki bu kararın ardında ne var?

A+A-

Venezuela Elektrik Enerjisi Bakanlığı, tüm kripto para madencilik çiftliklerinin ulusal elektrik şebekesiyle (SEN, Sistema Electrico Nacional) bağlantısını keseceğini duyurdu. Önlem, bu madencilik çiftliklerinden gelen yüksek enerji talebini kontrol etmeyi ve vatandaşlar için güvenilir hizmet sağlamayı amaçlıyor.

Yerel bir medya kuruluşu olan AlbertoNews, duyuruyu 18 Mayıs'ta bildirdi.

Duyuru, özellikle ülkedeki 2.000 kripto para madencilik makinesine el konulmasının ardından geldi. Bu eylem, hükümetin devam eden yolsuzlukla mücadele kampanyasının bir parçası. Ayrıca bu gelişme, devlet kurumlarından birkaç yetkilinin tutuklanmasına yol açtı.

Venezuela 2009 yılından bu yana süregelen bir elektrik kriziyle karşı karşıya. 2019 yılında yaşanan ve şehirleri yedi güne kadar elektriksiz bırakan büyük elektrik kesintileri bu krizi daha da kötüleştirdi. Sık sık yaşanan elektrik kesintileri ülkenin yaşam kalitesini ve ekonomik faaliyetlerini olumsuz etkiledi.

Bu nedenle, Carabobo eyaleti Valisi Rafael Lacava, önemli elektrik tüketimleri nedeniyle kripto para madenciliği çiftliklerine getirilen kısıtlamaları doğruladı. Sakinleri, elektrik kesintilerini önlemek için yasadışı kripto para madenciliği operasyonlarını bildirmeye çağırdı.

İlgili Haberler