Wall Street açılışı öncesinde Nasdaq ve S&P yükseliyor, Dow Jones geriliyor 

Wall Street açılışı öncesinde Nasdaq ve S&P yükseliyor, Dow Jones geriliyor 

S&P 500 vadeli işlemleri Perşembe sabahı yukarı yönlü bir seyir izliyor.

A+A-

S&P 500 vadeli işlemleri Perşembe sabahı yukarı yönlü bir seyir izliyor. Fed'in son faiz oranı kararı ve beklenenden daha düşük gelen Mayıs ayı tüketici enflasyonu verilerinin ardından S&P 500 dün, tarihinde ilk kez 5.400'ün üzerinde kapanmıştı. 

Şu sıralarda vadeli piyasalarda, S&P 500  yüzde 0.19 ve Nasdaq 100 yüzde 0,77 artışla ve Dow Jones Sanayi endeksi 87 puan ve yüzde 0,22 düşüşüşle işlem görüyor

Broadcom Çip üreticisinin ikinci çeyrek mali beklentilerini aşması ve 1'e 10 hisse bölünmesi açıklamasının ardından hisseleri yüzde 14 oranında değer kazandı. Öte yandan Dave & Buster's Entertainment, şirketin ilk çeyrek gelirinin tahminlerin altında kalmasının  ardından hisseleri yüzde 10 geriledi. 

Yatırımcılar, merkez bankasının faiz oranlarını değiştirmemesine rağmen %2'lik enflasyon hedefine doğru "mütevazı ilerleme" kaydedildiğini kabul etmesinin ardından iyimser davrandı.

Çarşamba günkü politika toplantısının sonunda Fed, 2024'te daha önce Mart ayında öngördüğü üç faiz indiriminin altında sadece bir faiz indirimi olacağını belirtti.

Mayıs ayındaki düşük tüketici fiyat endeksi baskısı, enflasyonun gerçekten de hafiflediğine dair umutları artırdı. Raporun ardından hazine tahvillerinin faizleri düştü ve 10 yıllık tahvil 1 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Yatırımcılar Perşembe günü enflasyona yeniden bakacak. Dow Jones anketine katılan ekonomistlere göre Mayıs ayı üretici fiyat endeksinin geçen ay %0,1 artması bekleniyor. Bu, önceki aya göre %0,5'lik bir artışın altında.

İlgili Haberler