Wall Street dehasının, portföyünü doldurduğu 6 favori yapay zeka hissesi

Wall Street dehasının, portföyünü doldurduğu 6 favori yapay zeka hissesi

New York Borsasında Efsane Yatırımcı Warren Buffett'in 410 Milyar Dolarlık Portföyündeki 6 Yapay Zeka (AI) Hissesi

A+A-

Yatırım dehası olarak kabul edilen Warren Buffett, 1965'ten beri Berkshire Hathaway'i (NYSE: BRK.A) (NYSE: BRK.B) yönetiyor. Bu 59 yıllık süreçte, şirketi yıllık ortalama %19.8 getiriyle yönetti, bu da aynı dönemde S&P 500 endeksinin yıllık ortalama getirisinin neredeyse iki katı.

Dolar bazında bakıldığında, 1965'te Berkshire hisselerine yatırılan 1.000 dolar, 2023 sonunda 43 milyon dolara ulaştı. Aynı yatırım S&P 500 endeksine yapılsaydı, yalnızca 312.230 dolar değerinde olacaktı.

11-014.jpg

Buffett, istikrarlı büyüme, sürekli karlılık, sağlam yönetim ekipleri ve hissedarlara yönelik temettü programları ve hisse geri alımları gibi girişimleri olan şirketlerin hisselerini satın almayı sever. Ancak, Buffett en son borsa trendlerinin peşinden gitmez; bu yüzden sadece yüksek getiriler sağladıkları için yapay zeka (AI) hisselerine yatırım yapmaz.

Bununla birlikte, Berkshire'ın 410 milyar dolarlık halka açık menkul kıymetler portföyünde yer alan 47 hissenin en az altısı şu anda bir şekilde yapay zekayı kullanıyor.

İşte Buffet'ın milyarlarca dolarlık alımlarla portföyünü tıka basa doldurduğu bu şirketler ve bunların yapayzeka konusundaki faaliyetleri:

1. Apple: Berkshire Hathaway portföyünün %44.8'i

Apple Etkinlikleri - Apple (TR)

Apple (NASDAQ: AAPL), Berkshire'ın en büyük pozisyonu. Şirket, 2016'dan beri yaklaşık 38 milyar dolar harcayarak Apple hisseleri topladı ve bu değeri şu anda 184 milyar dolar değerinde. Apple, dünyanın en popüler tüketici cihazlarının bazılarını üretiyor ve yakında AI alanında daha büyük bir oyuncu olabilir.

Apple, ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI ile işbirliği yaparak geliştirdiği Apple Intelligence yazılımını tanıttı. Bu yazılımın Eylül ayında iOS 18 işletim sistemiyle birlikte kullanıma sunulması bekleniyor ve şirketin mevcut yazılım ürünlerini yeniden yapılandıracak. Siri, ChatGPT tarafından desteklenecek ve kullanıcılar Mail uygulamasında tek bir dokunuşla e-postalarının özetini okuyabilecekler. Apple Intelligence ayrıca ses kayıtlarını yazıya dökebilecek, bu da kullanıcıların daha az zaman harcamasını sağlayacak.

Dünya genelinde 2,2 milyardan fazla Apple cihazı bulunuyor, bu da şirketin tüketicilere AI dağıtımında en büyük oyunculardan biri olabileceği anlamına geliyor. Wall Street'teki bazı analistler, yeni iPhone 16'nın güçlü yeni bir çip ile geleceğini ve AI iş yüklerini işlemeye yönelik özel olarak tasarlandığını söylüyor.

2. Bank of America: Berkshire Hathaway portföyünün %10.5'i

>>> HABERİN DEVAMI 

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 
İlgili Haberler