Wall Street endeksleri yeni bir rekora imza attı 

Wall Street endeksleri yeni bir rekora imza attı 

S&P 500 ve Nasdaq, Nvidia'nın yükselişini yeni zirvelere taşımasıyla Salı günü rekor yüksek seviyelerde kapandı.

A+A-

S&P 500 ve Nasdaq, Nvidia'nın yükselişini yeni zirvelere taşımasıyla Salı günü rekor yüksek seviyelerde kapanırken, Dow endeksi beklenenden zayıf gelen ABD perakende satış verilerinin ardından tatil öncesi işlemlerde neredeyse hiç değişmedi.

Nvidia (NVDA.O), Microsoft'u (MSFT.O) geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi olma yolunda ilerliyor. Qualcomm (QCOM.O) dahil olmak üzere diğer çip stokları yükseldi. Sektör geneline yayılan bu yükseliş, yarı iletken endeksinin rekor seviyeden kapanmasını sağladı. 

nvidia-002.jpg

Dow Jones Sanayi endeksi 56,76 puan yükselişle 38834,86, Nasdaq Bileşik endeksi 5,21 puan yükselişle 17862,23 ve S&P 500 endeksi 13,80 puan yükselişle 5487,03 puandan günü tamamladı. Bu küçük çaplı artışlara rağmen, Nasdaq ve S&P günü bu zamana kadarki en yüksek kapanışları ile tamamladı. 

Beacon Capital Management'ın mali danışmanı Ty Draper, "Bu gerçekten AI hikayesi" değerlendirmesinde bulundu. Nasdaq, Alphabet (GOOGL.O), Amazon (AMZN.O), ve Meta Platformlarda (META.O) kayıplara rağmen birçok çip stokunda kazanç elde ederek üst üste yedinci rekorunu kırdı. 

ty-draper.jpg

TY DRAPER

Perakende satışlar, ekonomistlerin yüzde 0,3'lük büyüme tahminlerine kıyasla Mayıs ayında yüzde 0,1 artarken, başka bir rapor şaşırtıcı derecede güçlü Mayıs ayı sanayi üretimi ve imalat çıktısını gösterdi.

ABD merkez bankası yöneticileri bu yıl faizlerde sadece bir gevşeme yönündeki son tahminlerine rağmen, haberlerin ardından piyasaların Fed'in bu yıl iki faiz indirimi yapacağı yönündeki tahminler bir miktar artış gösterdi.

Teknoloji (.SPLRCT), S&P 500'de en çok kazanç sağlayan sektör olurken, iletişim hizmetleri endeksi (.SPLRCL) düşüşlere yol açtı.

john-williams.png
NY FED BAŞKANI JOHN WILLIAMS

Yatırımcılar Salı günü Fed yetkililerinin yorumlarına odaklandı. New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranlarının zaman içinde kademeli olarak düşeceğini söylerken, Richmond Fed'den Thomas Barkin, faiz indirimini desteklemeden önce daha fazla ekonomik veriye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bu yıl çok sayıda faiz indirimi umutları, yapay zeka ile ilgili şirketlere yönelik heyecan ve diğer teknoloji şirketlerinden elde edilen güçlü kazançlar, son aylarda hisse senetlerini destekledi. 

ABD piyasaları Çarşamba günü Haziran tatili nedeniyle kapalı olacak.

İlgili Haberler