Warren Buffett 5,3 milyar dolarlık Berkshire hissesini bağışladı

Warren Buffett 5,3 milyar dolarlık Berkshire hissesini bağışladı

Warren Buffett 5,3 milyar dolarlık rekor Berkshire hissesini hayır kurumlarına bağışladı.

A+A-

Warren Buffett, Berkshire Hathaway hisselerinden 5.3 milyar dolar daha bağışlayarak Bill & Melinda Gates Vakfı'na ve dört aile yardım kuruluşuna, 2006 yılında yapmaya başladığından bu yana en büyük yıllık bağışını yapıyor.

Buffett'ın bu son bağışıyla birlikte yaptığı bağışların toplamı 57 milyar doları buldu. Cuma günü açıklanan son bağış, yaklaşık 13 milyon Berkshire B Sınıfı hisseyi içeriyor.

Buffett, Gates Vakfı'na 9.93 milyon hisse bağışlıyor ve toplamda 43 milyar dolardan fazla Berkshire hissesi bağışlamış durumda.

Ayrıca merhum ilk eşinin adını taşıyan Susan Thompson Buffett Vakfı'na 993.035 hisse ve çocukları Howard, Susan ve Peter tarafından yönetilen üç hayır kurumunun her birine 695.122 hisse bağışlıyor: Howard G. Buffett Vakfı, Sherwood Vakfı ve NoVo Vakfı.

93 yaşındaki Buffett, 1965'ten beri yönettiği Berkshire'da inşa ettiği servetin %99'undan fazlasını, vasiyetinin uygulayıcıları olarak görev yapan çocuklarıyla birlikte dağıtmayı planlıyor.

Berkshire, BNSF demiryolu ve Geico araba sigortası dahil düzinelerce işletmenin ve Apple gibi hisse senetlerinin sahibi olan yaklaşık 880 milyar dolarlık bir holding.

2006'dan bu yana Berkshire hisselerinin yarısından fazlasını dağıtmış olmasına rağmen Buffett, halen mevcut hisselerin yaklaşık yedide birine sahip.

Son bağışlardan önce Buffett'ın serveti 134.3 milyar dolar değerindeydi ve Forbes dergisine göre bu rakam Buffett'ı dünyanın en zengin sekizinci kişisi yapıyor.

İlgili Haberler