Warren Buffett BofA'daki 3,8 milyar dolarlık hissesini sattı

Warren Buffett BofA'daki 3,8 milyar dolarlık hissesini sattı

Ünlü iş insanı Warren Buffett Bank of America'daki satışlarını sürdürüyor ve şu ana kadar Buffett'ın 3,8 milyar dolarlık BofA hissesi sattığı öğrenildi.

A+A-

Milyarder Warren Buffett tarafından yönetilen Berkshire Hathaway, Bank of America hisselerindeki satışlarını genişletti ve Temmuz ortasından bu yana ABD'nin en büyük ikinci bankasının hisselerinden 3,8 milyar dolardan fazlasını elden çıkardı.

Perşembe gecesi yapılan bir düzenleyici başvuruya göre Berkshire, 30 Temmuz ve 1 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 19,2 milyon Bank of America hissesini yaklaşık 779 milyon dolara sattı. Buffett'ın holdingi 17 Temmuz'dan bu yana 90,4 milyon Bank of America hissesi sattı.

Berkshire Bofa'nın en büyük hissedarı olmaya devam ediyor ve 942.4 milyon hisseye ya da yaklaşık 37.2 milyar dolar değerinde rapor edilen mevcut hisselerin yaklaşık %12.1'ine sahip. Berkshire, toplam hissesi %10'un altına düşene kadar satışları bildirmeye devam etmek zorunda. Satışlar, Bank of America'nın hisse senedi fiyatının Ekim sonundan bu yana yaklaşık üçte iki oranında artmasının ve defter değerinin 1,2 katından fazla işlem görmesinin ardından başladı.

Berkshire, 5 milyar dolarlık imtiyazlı hisse senedi satın aldığı 2011 yılından bu yana Bank of America'ya sürekli yatırım yaptı. Bu satın alma, Buffett'ın Bank of America İcra Kurulu Başkanı Brian Moynihan'ın 2008 finansal krizinin ardından bankayı sağlığına kavuşturma becerisine duyduğu güvene işaret ediyordu.

İlgili Haberler