Warren Buffett'ın varlıkları Bitcoin'in gelecekteki fiyatıyla ilgili ne söylüyor?

Warren Buffett'ın varlıkları Bitcoin'in gelecekteki fiyatıyla ilgili ne söylüyor?

Ünlü milyarder Warren Buffett'ın şirketi Berkshire'ın elindeki varlıklar Bitcoin'in gelecekteki fiyatı hakkında bize ne anlatıyor?

A+A-

Milyarder yatırımcı Warren Buffett, 2018'de mesafeli yaklaştığı Bitcoin'den hoşlanmadığını açıkça ifade etti. Buffett, Bitcoin'in içsel değerden yoksun olduğunu vurgulayan Buffett Bitcoin'in cazibesini rulet oynamaya benzetti.

Berkshire Hathaway Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Charlie Munger kısa bir süre önce ABD'nin de Çin'in izinden giderek Bitcoin'i yasaklamasını savunmuş ve Bitcoin'i ev lehine büyük ölçüde çarpık bir kumar sözleşmesi olarak nitelendirmişti.

Berkshire Hathaway geçen yıl şimdiye kadarki en yüksek yıllık kârını elde ederken, şu anda kripto varlıklarını elinde tutuyor. Bu, kurumsal yatırımcıların dijital varlıkları algılama biçiminde büyük bir değişiklik anlamına mı geliyor? Kripto para savunucusu Anthony Scaramucci tarafından belirtildiği gibi:

"Charlie Munger'ın kriptodan nefret ettiğini biliyorum. Warren Buffett, Bill Gates ile her ay briç oynamasına rağmen Microsoft'u asla satın almadı. Ve şimdi Apple'ın sahibi. Nakit parası için bir koruma olarak #bitcoin satın alırsa ironik olmaz mı? Asla asla deme."

Warren Buffett liderliğindeki Berkshire Hathaway, piyasa değerine göre en büyük S&P 500 hisselerinden biri olarak öne çıkıyor ve piyasa değeri açısından teknoloji devlerine yakın bir konumda bulunuyor.

Berkshire'ın etkileyici hisse senedi kazançlarına rağmen, çeşitli iş portföyü ve güçlü sigorta performansı analistlerden olumlu görüş aldı.

Ancak, Buffett'ın hissedarlara yazdığı mektupta da belirttiği gibi, Berkshire'ın büyüklüğü önemli satın almalar gerçekleştirme konusunda zorluklara yol açıyor. Holdingin rekor nakit stoku, uygun değerlemelerde cazip anlaşmalar bulma mücadelesini yansıtıyor. Buffett, Berkshire'ın yakın vadede "göz kamaştırıcı performans" göstermeyebileceğini belirterek beklentileri yumuşattı.

Bitcoin ETF etkisi

Spot Bitcoin ETF'lerinin bu yılın başlarında piyasaya sürülmesinin başarısıyla birlikte, yatırım firmaları dijital varlıklara ve kripto işletmelerine yakından bakıyor. Bir zamanlar şüpheci olan BlackRock CEO'su Larry Fink, artık bir varlık sınıfı olarak Bitcoin'e güçlü bir inanç duyduğunu ifade ediyor ve servetin korunmasındaki rolünü altına benzetiyor.

Benzer şekilde ticaret, ETF'ler ve saklama hizmetlerini kapsayan bir kripto ekosistemi geliştirme çabalarıyla bilinen Fidelity, bireylerin "net bir şekilde kripto ticareti yapmalarına" yardımcı olacak kaynakları teşvik ederek, geleneksel finans kurumları arasında kripto para birimine yönelik artan kabul ve ilginin sinyalini veriyor.

Wall Street'in dijital varlıklara yönelik bir sonraki büyük hamlesi muhtemelen Mayıs ayında gerçekleşecek. SEC, 393 milyar dolarlık piyasa değeriyle ikinci en büyük kripto olan Ether'i tutacak ilk ETF'leri onaylamak ya da reddetmek için son tarihle karşı karşıya.

Fidelity, BlackRock ve Invesco gibi firmalar Ether ETF'lerini piyasaya sürmek için başvuruda bulundu. Şubat ayında yayınlanan bir Bernstein Research raporunda, ürünlerin önümüzdeki yıl içinde onay alacağının neredeyse kesin olduğu belirtilmişti.

İlgili Haberler