WhatsApp 100 milyonu devirdi, rakipleriyle arasındaki farkı iyice açtı

WhatsApp 100 milyonu devirdi, rakipleriyle arasındaki farkı iyice açtı

Dünyanın en yaygın kullanılan iletişim platformlarından biri olan WhatsApp, ABD sınırları içinde aylık 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı başardı.

A+A-

WhatsApp bu hafta, geleneksel olarak SMS ve iMessage gibi diğer mesajlaşma hizmetlerinin hakim olduğu bir pazar olan Amerika Birleşik Devletleri'nde aylık 100 milyon aktif kullanıcıyla önemli bir kilometre taşına ulaştı.

Resmi bir blog yazısıyla duyurulan bu başarı, Apple'ın iMessage'ının uzun süredir devam eden popülerliğine rağmen WhatsApp'ın istikrarlı bir şekilde zemin kazandığı Amerikan mesajlaşma ortamında potansiyel bir değişime işaret ediyor.
Meta'nın sahip olduğu mesajlaşma uygulaması, platformlar arası uyumluluğu sayesinde Avrupa'da son derece popüler. Son yıllarda Meta, Times Meydanı'ndaki yüksek görünürlüklü reklam yerleşimleri, gizlilik ve uçtan uca şifrelemeyi vurgulayan televizyon reklamları da dahil olmak üzere ABD'de reklam çalışmalarına büyük yatırım yaptı.

Yakın tarihli bir kampanyada, WhatsApp'ın platformlar arası yeteneklerini vurgulayan "Modern Family" dizisinin oyuncuları yer aldı. 100 milyon kullanıcı kilometre taşı, Apple'ın ekosistemiyle varsayılan ve sorunsuz entegrasyonu nedeniyle birçok iPhone kullanıcısı için tercih edilen mesajlaşma hizmeti olan iMessage'ın rekabeti göz önüne alındığında özellikle etkileyici.
Ancak WhatsApp'ın farklı cihazlar arasında birleşik bir mesajlaşma deneyimi sunma becerisi, özellikle Los Angeles, New York, Miami ve Seattle gibi büyük şehirlerde Amerikan nüfusunun önemli bir kısmında yankı buluyor.
WhatsApp'ın dönüm noktası, iPhone'un mesajlaşma ortamının daha fazla değişikliğe hazırlandığı bir zamanda geldi. Apple, iPhone'lar ve Android cihazlar arasında gönderilen mesajların işlevselliğini önemli ölçüde artıracak bir hamle olan Zengin İletişim Hizmetleri'ni (RCS) bu yılın sonlarında iOS 18'de tanıtmaya hazırlanıyor.
RCS, yüksek kaliteli medya paylaşımı, okundu bilgisi ve yazım göstergeleri gibi özellikler sunarak gelişmiş mesajlaşma yetenekleri için WhatsApp gibi üçüncü taraf uygulamalara duyulan ihtiyacı azaltabilir. Bununla birlikte, RCS'nin önemli bir WhatsApp özelliği olan uçtan uca şifreleme sunmaması dikkat çekici.


İlgili Haberler