WhatsApp ve Instagram'da işten çıkarma dalgası

WhatsApp ve Instagram'da işten çıkarma dalgası

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Meta, WhatsApp ve Instagram'daki çalışanlarını işten çıkarıyor.

A+A-

The Verge'ün Çarşamba günü konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre Meta; Instagram, WhatsApp ve Reality Labs gibi birimlerinde çalışanlarını işten çıkarıyor. Bir Meta sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, ekiplerinden bazılarının uzun vadeli stratejik hedeflerine ve konum stratejilerine uyum sağlamak için değişiklikler yaptığını söyledi.

Sözcü, "Bu, bazı ekiplerin farklı konumlara taşınmasını ve bazı çalışanların farklı rollere getirilmesini içeriyor. Bir rolün ortadan kaldırıldığı bu gibi durumlarda, etkilenen çalışanlar için başka fırsatlar bulmak için çok çalışıyoruz" dedi.

The Verge'ün yayınladığı raporda işten çıkarılanların tam sayısı belirtilmedi ancak sayılarının az olduğu dile getirildi. Financial Times'ın haberine göre, Meta Los Angeles'ta iki düzine çalışanını daha, günlük 25 dolarlık yemek kredilerini şarap kadehi ve çamaşır deterjanı gibi ev eşyaları almak için kullandıkları iddiasıyla işten çıkardı. FT'nin haberinde, bu işten çıkarmaların ekip yeniden yapılandırmalarından ayrı olduğu ve geçen hafta gerçekleştiği belirtildi.

 Meta, maliyetleri düşük tutmak için Kasım 2022'den bu yana yaklaşık 21.000 kişiyi işten çıkardı ve CEO Mark Zuckerberg 2023'ü "Verimlilik Yılı" olarak adlandırdı.

Meta hisseleri bu yıl %60'tan fazla artış gösterdi. En son ikinci çeyrek sonuçlarında Meta, gelir için piyasa beklentilerini aştı ve sosyal medya platformlarındaki güçlü dijital reklam harcamalarının yapay zeka yatırımlarının maliyetini karşılayabileceğinin sinyalini vererek üçüncü çeyrek için pembe bir satış tahmini yayınladı.

İlgili Haberler