XRP 1 milyon dolarlık tarihi rekora koşabilir

XRP 1 milyon dolarlık tarihi rekora koşabilir

XDC Vakfı yazılım geliştiricisi Quincy Jones, XRP'nin 100.000 hatta 1.000.000 dolara ulaşabileceğini söyledi.

A+A-

XDC Vakfı yazılım geliştiricisi Quincy Jones, ağında ihraç edilen varlıkların miktarına bağlı olarak token'ın şaşırtıcı fiyat seviyelerine ulaşabileceğini savundu. XRP'nin tahvil, hisse senedi ve para birimleri gibi diğer varlıklar arasında finansal bir likidite aracı olarak hizmet verdiğini ve sisteminde daha fazla varlık işlem gördükçe değerini önemli ölçüde artırabileceğini açıkladı.

XRP 100$, 100.000$ ve hatta 1.000.000$'a Ulaşabilir

Jones, XRP'nin değerinin doğrudan ağında ihraç edilen öz sermaye ve borç hacmine bağlı olduğunu vurguladı. Ne kadar çok finansal aracı desteklerse, potansiyel değeri de o kadar yüksek olacaktır. Jones, platformda gerçekleştirilen işlemlerin ölçeğine bağlı olarak XRP'nin teorik olarak 100 $, 100.000 $ ve hatta 1.000.000 $'a ulaşabileceğini belirtti.

Varsayımsal bir örnek veren Jones, XRP Ledger'da 100 trilyon dolar değerinde hisse senedi ve 500 milyon dolar borç ihraç edilmesi halinde, likidite talebinin fiyatı yukarı çekebileceğini öne sürdü.

Nihayetinde Jones, XRP'nin gelecekteki fiyatına ilişkin herhangi bir tahminin spekülatif olduğunu vurguladı. Jones, ağ üzerinden ihraç edilebilecek değerin hacminin neredeyse anlaşılmaz olduğuna ve XRP'nin potansiyel büyümesinin hayal bile edilemeyecek boyutlara ulaşabileceğine inanıyor.

Jones'un bu yükseliş yorumunu yapmasının üzerinden bir süre geçmiş olmasına rağmen, kripto topluluğu üyeleri videoyu periyodik olarak yeniden gündeme getirmeye devam ediyor. Özellikle de XRP savunucularına token'ın geleceği konusunda iyimser olmaları için daha fazla neden vermek için bunu yapıyorlar.

“Crypto Sensei” olarak bilinen kripto kişiliği Robert Doyle, kısa süre önce videoyu yeniden ortaya çıkardı ve XRP'nin 100 $, 100.000 $ ve hatta 1 milyon $'a yükselmesi için temel faktörler olarak XRP ve XRP Ledger'ın (XRPL) artan kurumsal benimsenmesinin rolünü vurguladı.

Doyle, XRP'nin değerinin kolaylaştırdığı varlıkların likiditesine bağlı olduğu konusunda Jones ile hemfikir. XRPL'de tahvil ve token gibi daha fazla varlık ihraç edildikçe, XRP'nin değeri bu büyüyen hacmi yönetmek için artabilir.

XRP'nin 10.000 Dolara Çıkması “Gerçekçi”

Bu arada, diğer hırslı XRP topluluğu üyeleri, XRP için 10.000 $ gibi yüksek fiyatların ulaşılabilir olduğuna inanmak için ek nedenler buldular.

Mayıs ayında yayınlanan bir podcast'te, kripto kurucuları Edoardo Farina ve Versan Aljarrah, XRP için 10.000 $'lık bir fiyatın gerçekçi ve “kaçınılmaz” olduğunu savundu. Merkez bankalarının ve IMF gibi büyük kurumların, büyük işlemler için bir uzlaştırma mekanizması olarak etkinliğini sağlamak amacıyla XRP için halka arza benzer şekilde yüksek bir başlangıç fiyatı “belirleyebileceklerini” öne sürdüler.

XRP'nin teknolojisinin ve artan benimsenmesinin likiditesini artıracağına ve yaygın kabul için 10.000 $ gibi yüksek hedefleri gerekli kılacağına inanıyorlar.

Öte yandan Crypto Sensei, BRICS ülkeleri tarafından güvenilir bir uzlaşma para birimi olarak benimsenmesi halinde XRP'nin 10.000 $'a ulaşabileceğini ve ABD dolarına olan bağımlılığı azaltabileceğini öngördü.

Doyle ayrıca Ripple'ın büyük finans kurumlarıyla genişleyen ortaklıklarını XRP'nin küresel mutabakat piyasasındaki artan öneminin kanıtı olarak gösterdi.

10,000$'lık bir XRP'nin Piyasa Gerçekleri

Bununla birlikte, bu iddialı XRP tahminleri, bu kadar cüretkâr fiyat hedeflerine ulaşmak için gerekli olan olağanüstü piyasa değerlemesini genellikle kabul etmiyor.

Şu anda XRP, 58 milyar dolarlık piyasa değeriyle yaklaşık 0,58 dolar değerinde. XRP'nin 10.000 $'a ulaşması için piyasa değeri astronomik olarak 1 katrilyon $'a yükselecek. Bu durum, böyle bir senaryoda diğer yüksek değerli varlıkların potansiyel değeri hakkında soru işaretleri yaratıyor.

*Yatırım tavsiyesi içermez

İlgili Haberler