XRP fiyatlarında sular durulmuyor: SEC harekete geçti, kayıplar derinleşti

XRP fiyatlarında sular durulmuyor: SEC harekete geçti, kayıplar derinleşti

ABD'de SEC'in XRP ile ilgili süreci temyiz mahkemesine taşıması fiyatlarda dalgalanma yarattı ve düşüş derinleşiyor.

A+A-

Ripple'ın yerel tokenı XRP, ABD'de SEC'in daha önce Ripple'ın lehine sonuçlanan bir mahkeme kararına karşı temyiz başvurusunda bulunmasının ardından 2 Ekim Çarşamba günü ani bir fiyat düşüşü yaşadı.

Bu ani kayıp kripto para biriminin değerinin %11'ini sildi ve son zamanların en yüksek seviyesi olan 0,66 dolardan 0,5075 dolara kadar düşmesine neden oldu. Bu düşüş, kripto para için olası bir yükseliş patlaması bekleyen yatırımcılar arasında daha önceki iyimserlikle tam bir tezat oluşturdu.

SEC'in itirazının zamanlaması, XRP'nin hafta başında, en son Mart 2023 ortasında görülen bir fiyat olan 0,66 dolar civarındaki direnç seviyesine meydan okuduğu kısa boğa koşusunun ardından geldi. Ancak SEC'in yasal manevrasıyla birlikte, altcoin yatırımcıları token'ın geri dönüp dönmeyeceğini ve kaybettiği zemini geri kazanıp kazanamayacağını merak etmeye başladı.

İtirazın ardından XRP'nin piyasa değeri 29,354 milyar dolara geriledi, ancak token piyasa değerine göre yedinci en büyük kripto para birimi olarak konumunu korudu. Token'ın fiyatı tökezlerken, işlem hacmi yükseldi. İşlem hacmi 24 saat içinde %7,30'un üzerinde artarak 3,15 milyar dolara ulaştı.

Hacimdeki bu artış, piyasa katılımcılarının Ripple'ın SEC ile devam eden yasal savaşını çevreleyen yenilenen düzenleyici belirsizliğe tepki göstermesi ve kripto para biriminin piyasa performansındaki oynaklığa katkıda bulunması nedeniyle esas olarak kar alımına bağlanabilir.

İlgili Haberler