XRP fiyatlarındaki beklenmedik düşüş milyonlarca dolarlık işlem hacmini sildi

XRP fiyatlarındaki beklenmedik düşüş milyonlarca dolarlık işlem hacmini sildi

XRP fiyatlarında geri çekilme yaşanırken, bu düşüş işlem hacminde daha 'derin' hissedildi.

A+A-

İşlem hacmindeki düşüş, XRP'nin yakın zamanda yaşadığı ani ve ciddi fiyat düşüşünden kaynaklandı. Birçok tüccar ve yatırımcı, piyasanın durumu ve XRP'nin ileriye dönük beklentileri hakkında endişelenmelerine neden olan bu ani değişiklik karşısında şaşkına döndü.

Yaklaşık %2'lik bir düşüşle, dijital varlığın fiyatı 0,61 dolardan yaklaşık 0,6 dolara düştü. İlk başta %2'lik bir düşüş felaket gibi görünmese de, bu süre zarfında dramatik bir şekilde düşen işlem hacmi dikkate alındığında sonuçlar daha derin.

Piyasa faaliyetlerinin genellikle daha düşük olma eğiliminde olduğu hafta sonu işlem seansının daha zayıf olması hacim düşüşünün nedeni olabilir. Ancak işleyen tek şey bu değil. Varlık için psikolojik bir bariyer görevi gören 0,61$'lık önemli bariyerin aşılamaması, XRP'nin son zamanlarda yaşadığı zorlukların başlıca sorumlusu.

XRP'ye bu yılın başlarında yaptığı çıkış girişiminin ardından bu direnç seviyesinin zorlu bir engel olduğu kanıtlandı. 

Momentumun korunamaması ve bu kritik seviyenin aşılamaması sonucunda şimdi daha fazla satış baskısı var ve bu da alım desteğini azalttı. Bu durumun bir sonucu olarak, tüccarlar piyasaya daha az güveniyor ve pozisyonlarından geri çekiliyor, bu da daha önce bahsedilen hacim düşüşüne neden oldu.

Piyasanın tepkisi, XRP'nin 0,61 $ bariyerini aşma ve yakın gelecekte herhangi bir yukarı yönlü ivmeyi sürdürme kabiliyetine ilişkin artan bir güven eksikliğine işaret ediyor. XRP 0,60$ seviyesine yakın seyretmeye devam ederken, piyasa yeni alım ilgisine dair herhangi bir belirti olup olmadığını dikkatle takip ediyor.

İlgili Haberler