Yabancılar alıma geçti, Hindistan borsası rekor kırdı

Yabancılar alıma geçti, Hindistan borsası rekor kırdı

Yabancı yatırımcılar bu ay Hindistan hisselerine 4 milyar doların biraz üzerinde yatırım yaptı. Bu, Aralık ayından bu yana en yüksek aylık alım oldu.

A+A-

MSCI Hindistan Endeksi, Asya endeksi ile arasındaki değerleme farkını 10 puanın üzerine çıkardı. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, 146 üyeli endeks, bir yıllık önden kâr tahmininin 24 katı değerinde işlem görüyor.

Yapay zeka dışındaki yatırımlara yönelen küresel rotasyon sonucunda bölgedeki hisse senetleri baskı altına girerken, Hindistan borsası güçlü ekonomik büyümesiyle yeni zirvelere tırmanmaya devam etti.

Yabancı yatırımcılar bu ay Hindistan hisselerine 4 milyar doların biraz üzerinde yatırım yaptı. Bu, Aralık ayından bu yana en yüksek aylık alım oldu. Yerel fonlar da 2,4 milyar dolar ekleyerek benchmark NSE Nifty 50 Endeksinin yıllık kazançlarını neredeyse %15'e taşımasına yardımcı oldu.

San Francisco merkezli bir yatırım yönetimi ve araştırma şirketi olan EMQQ Global'in kurucusu ve首席投资官 (shǒu xì tóuzī guān - baş yatırım yetkilisi) Kevin T Carter, "Hindistan, nüfusu ve ekonomik büyümesi nedeniyle mükemmel bir gelişmekte olan piyasa" dedi. Değerlemeler konusunda endişelenen yatırımcıların "Hindistan'ın göründüğünden daha iyi olduğunu" bilmeleri gerektiğini söyledi.

Hindistan'ın benchmark endeksleri bu ay yaklaşık %4 yükselerek, Asya'daki çoğu büyük rakibini geride bıraktı. Ralli, Haziran ayındaki ulusal seçimlerin ardından hız kazandı ve geçen hafta beklenmedik bir şekilde sermaye vergilerinde yaşanan artışa rağmen genel olarak seyrini sürdürdü.

İlgili Haberler