Yabancılar en çok hangi hissede alım yaptı 6 Ağustos 2024

Yabancılar en çok hangi hissede alım yaptı 6 Ağustos 2024

ABD ekonomisinin resesyona gireceği ve bunun küresel ekonomiyi etkisi altına alacağına yönelik endişeler, bütün dünya borsaları ile birlikte BİST'in de Pazartesi gününü sert bir kayıpla tamamlamasına neden oldu. 

A+A-

ABD'den geçtiğimiz hafta açıklanan ekonomik veriler, ülke ekonomisinin daha önce umulduğu gibi yumuşak bir iniş değil de sert bir düşüşün içinde olabileceğine işaret etti. Küresel ekonomi için böyle kritik bir işaret gelmişken, geçtiğimiz hafta Japonya Merkez Bankası'nın faiz artırarak, son 17 yıldan bu yana ilk kez pozitif faiz uygulamaya geçmesi bir diğer moral bozucu gelişme oldu. 

Japonya'daki faiz artırımının da Japon ekonomisini ve dolayısıyla Asya ülkelerini olumsuz etkileyeceği endişeleri satışları bir kat daha artırdı. 

Bu gelişmelerin ardından güne 9769,69 puana sert bir düşüşle başlayan BİST 100 endeksinin gün içindeki toparlanma çabaları satış fırsatı olarak görüldü ve yeni satış dalgaları getirdi. 

Fed'in acil bir toplantı yaparak faizleri Eylül ayından önce indirebileceğine dair söylentiler BİST'in gün içinde 10117,77 puana kadar yükselmesini sağlasa da bu yükseliş çok kısa ömürlü oldu ve gün 9893,41 puandan, 580,06 puan ve yüzde 5,54 oranında kayıpla tamamlandı. 

BİST 100'ün 30 sektör endeksinin tamamı değer kaybederken kayıplarda ilk üç sırayı yüzde 8,67 oranında düşüşle Finansal Kiralama ve Faktöring, (XFINK) yüzde 8,07 oranında düşüşle Tekstil ve Deri sanayi (XTEKS) ve yüzde 8,04 oranında düşüşle Bilişim sektörü (XBLSM) endeksleri yer aldılar. 

Bu gelişmelerin ardından borsa İstanbul'da yabancılar 6 Ağustos Pazartesi günü en çok hangi hisselerde alış hangi hisselerde satış yaptı? Son günlerde yabancı oranı sürekli artan ve sürekli azalan hisseler hangileri oldu?


Günlük bazda yabancı oranı en çok artan hisseler;ONRYT:4.79 bps, EFORC:2.69 bps, SEGMN:2.6 bps, iken, azalan hisseler ise; HOROZ:-2.45 bps, ERSU:-1.81 bps, ALVES:-1.74 bps. olarak görüntülenmektedir.

Son günlerde yabancı oranı sürekli artan hisselerden 5 tanesi; ALMAD:10 gün, TETMT:10 gün, AGESA:9 gün, BARMA:9 gün, KLKIM:9 gündür yabancı oranları sürekli artış gösteriyor.

Son günlerde yabancı oranı sürekli düşen hisselerden 5 tanesi; BIOEN:10 gün, BRYAT:10 gün, ESCOM:10 gün, GLBMD:10 gün, VESBE:10 gündür yabancı oranları sürekli düşüş gösteriyor.


HABERİN DEVAMI: GÜNLÜK BAZDA YABANCI ORANI EN ÇOK ARTAN VE AZALAN HİSSELER 

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 
İlgili Haberler