Yabancıların en çok aldığı ve sattığı hisseler - 5 Eylül 2024

Yabancıların en çok aldığı ve sattığı hisseler - 5 Eylül 2024

İş Yatırım günlük bülteninde dün, yabancı payları artan ve azalan hisseler hangileri oldu?

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, Çarşamba gününü yüzde 0,37 değer kaybederek 9.984,93 puandan tamamladı.  Endeks, önceki kapanışa göre 36,87 puan azalırken, toplam işlem hacmi 74,5 milyar lira oldu.

Haftanın ilk işlem günü 10 bin puanı geçen, Salı günü ise küçük kayba rağmen bu seviye üstünde tutunan BIST 100 bu kapanış ile birlikte yeniden kritik seviyenin altına gerilemiş  oldu. 

Bankacılık endeksi yüzde 0,51 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,46 değer kaybetti.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,01 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren yüzde 2,39 ile madencilik olarak belirlendi.

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ekonominin gidişatına ilişkin karışık sinyaller verilmesinin ardından dalgalı bir seyir izlenirken, cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki veriler yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor.

ABD Merkez Bankasının (Fed) sıkı para politikası duruşunun bu aydan itibaren gevşemeye başlayacağına kesin gözüyle bakılsa da ABD ekonomisinin beklenenden hızlı soğuyabileceği endişeleri risk algısının ciddi şekilde yükselmesine neden oldu.

Bugün, yurt içinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklayacağı Orta Vadeli Programa (OVP) ilişkin haber akışı ile haftalık para ve banka istatistiklerinin takip edilecek. Yurt dışında ise ABD'de ADP istihdam raporu, haftalık işsizlik maaşı başvuruları, hizmet sektörü Satın alma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ISM hizmet sektörü PMI verileri öne çıkıyor

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.600 puan seviyelerinin destek, 10.000 ve 10.100 seviyelerinin direnç konumunda. 

Bu gelişmelerin ardından İş Yatırım günlük bülteninde yabancı payları artan ve azalan hisseler şöyle oldu:

Günlük  bazda yabancı oranı en çok artan hisseler; DCTTR:3.25 bps, BAHKM:2.08 bps, FZLGY:1.58 bps, iken, azalan hisseler ise; FENER:-3.53 bps, EFORC:-2.74 bps, ONRYT:-1.67 bps. olarak görüntülenmektedir.

Son günlerde yabancı oranı sürekli artan hisselerden 5 tanesi; PGSUS:10 gün, YGGYO:10 gün, VAKKO:9 gün, VESBE:9 gün, AVTUR:8 gündür yabancı oranları sürekli artış gösteriyor.

Son günlerde yabancı oranı sürekli düşen hisselerden 5 tanesi; AKSEN:10 gün, CMENT:9 gün, AYEN:7 gün, ULUFA:7 gün, PNSUT:6 gündür yabancı oranları sürekli düşüş gösteriyor.

 

HABERİN DEVAMI: GÜNLÜK BAZDA YABANCI ORANI EN ÇOK ARTAN VE AZALAN HİSSELER 

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 
İlgili Haberler