Yapı Kredi Yatırım GARAN, SAHOL ve AYGZ için hedef fiyat verdi

Yapı Kredi Yatırım GARAN, SAHOL ve AYGZ için hedef fiyat verdi

Yapı Kredi Yatırım, Garanti BBVA (GARAN), Sabancı Holding (SAHOL) ve Aygaz (AYGZ) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o rapor...

A+A-

Yapı Kredi Yatırım Garanti BBVA, Sabancı Holding ve Aygaz için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. Raporda şu satırlara yer verildi:

Garanti BBVA (GARAN)

Garanti <GARAN TI> Şirket Güncelleme Notu: Güçlü özkaynak karlılığı daha yüksek çarpanları hak ediyor
Garanti için 12 aylık hedef fiyatımızı 122TL olarak yukarı yönlü revize ediyoruz ve tavsiyemizi AL olarak koruyoruz (önceki hedef fiyat 89TL). 12 aylık hedef fiyatımız %30 getiri potansiyeline işaret etmektedir. Garanti 2024/25 tahminlerimize göre 1.1x/0.7x PD/DD ve 3.3x/2x F/K ile işlem görmektedir. 2024/25 net kar tahminlerimizi yaklaşık %30 yukarı yönlü revize ettik. Bu olumlu revizyonda yıl başındaki beklentimizden daha olumlu gelişen ticari/kur/swap sonuçları, komisyon gelirleri ve düşük efektif vergi oranı ana etkenler. Güçlü karlılık gelişimi beklentimiz ve makro-ekonomik normalleşmenin devam etmesi sayesinde banka için görüşümüz olumlu olmaya devam etmektedir.
Raporun tamamına linkten ulaşabilirsiniz.

Sabancı Holding (SAHOL)

Sabancı Holding <SAHOL TI> Cutlass II Güneş Enerjisi Santrali projesinin planlanandan önce tamamlandığını ve geçtiğimiz Cuma günü itibariyle devreye alındığını duyurdu. Proje, 272MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali olup, Sabancı Holding, Sabancı İklim Teknolojileri'nin %100 iştiraki aracılığıyla projenin dolaylı olarak tamamına sahip konumda. Devreye alınan santralin 5.2 milyar ABD Doları tutarındaki yıllık konsolide VAFÖK'e 15 milyon ABD Doları katkı sağlaması bekleniyor. Her ne kadar santral beklenenden erken devreye alınmış ve finansallara katkı sağlamaya başlamış olsa da, konsolidasyon içindeki sınırlı payı nedeniyle haberi hisse senedi için hafif olumlu/nötr olarak değerlendiriyoruz. Hatırlatmak gerekirse, Sabancı Holding araştırma kapsamımızda değil.

Aygaz (AYGZ)

Aygaz <AYGAZ TI> %55 oranında bağlı ortaklığı olan Sendeo Dağıtım Hizmetleri'nin (“Sendeo”) 250 milyon TL tutarındaki sermaye artırımına iştirak edeceğini açıkladı. Şirket, Sendeo'daki Aygaz payına paralel olarak 24 Mayıs 2024 tarihine kadar 137.5 milyon TL ödeyecek. Söz konusu tutar 2023 yılsonu itibariyle 3.5 milyar TL'lik nakit pozisyonun %3.9'una karşılık geliyor. Sendeo'nun zarar ediyor olması ve tutarın anlamlı olması nedeniyle haberi hisse senedi için hafif olumsuz/nötr olarak değerlendiriyoruz. Aygaz için hisse başı 12-aylık 170.00 TL hedef fiyatı ile ‘Tut’ önerimizi koruyoruz.

İlgili Haberler