Yapı Kredi Yatırım, iki hisse için TUT, bir hisse için AL tavsiyesi açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, iki hisse için TUT, bir hisse için AL tavsiyesi açıkladı

Yapı Kredi Yatırım'ın AL ve TUT önerisi açıkladığı hisseler hangileri

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, PETKM-Petkim, TTRAK-Türk Traktör ve ALARK-Alarko Holding hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. 

Yapı Kredi Yatırım'ın üç hisse için değerlendirmesi şöyle

Petkim <PETKM TI> Temettü ödemesi

Petkim <PETKM TI> 2023 yılı kârından temettü dağıtmama kararı aldı. Bizim beklentimiz de dağıtmayacağı yönündeydi. Şirket 2023 yılında negatif nakit akışı gerçekleştirdiği için nakit yönetimi açısından kararı olumlu buluyoruz. Haberi hisse senedi için nötr olarak karşılıyoruz. Petkim için hisse başı 25.00 TL hedef fiyat ve 'Tut' tavsiyemizi koruyoruz.

Türk Traktör <TTRAK TI> 1Ç24 Finansalları

Türk Traktör <TTRAK TI>, TMS29 etkisi dahil olmak üzere 1Ç24 finansallarında 1,8 milyar TL (yıllık reel bazda -%5,5) net kar açıkladı. Şirketin faaliyet marjında yıllık yaklaşık 2 puanlık VAFÖK marjı artışının gösterdiği iyileşme, 525 milyon TL net parasal zarar (1Ç23: 160 milyon TL parasal kazanç) kaydedilmesiyle net kara yansıtılamadı. Net kar marjı geçen senenin aynı dönemine göre daha düşük geldi.

Satış gelirleri yıllık %1 artarak 1Ç24'teki TMS29 etkisi dahil olmak üzere 16,6 milyar TL'ye ulaştı. Toplamın yaklaşık %80'ini oluşturan yurt içi gelirler yıllık +%11 artarken, toplamın yaklaşık %20'si olan ihracat gelirleri yıllık %10 daraldı. Şirketin üretim hacmi yıllık %3 düşüşle 13.179 adede gerilerken satış hacmi yıllık %4 düşüşle 13.699 adede geriledi. Konsolide hacimlerdeki düşüşte, toplamın %33'ünü oluşturan ihracat hacimlerinin bir yıllık %12 azalması etkili oldu.

Şirket, 1Ç24'te %23,6 (yıllık +3,1 puan) brüt kar marjı ve %17,3 (yıllık bazda +2,1 puan) VAFÖK marjı elde etti. Yüksek faiz geliri karlılığı desteklerken, 1Ç23'teki parasal kazanca kıyasla 1Ç24'te kaydedilen 525 milyon TL parasal kayıp, karlılığı baskıladı ve şirketin net kar marjı yıllık 0,7 puan düşüşle %10,5'e geriledi.

TTRAK'ın net nakit döngüsü süresini, alacakların tahsil süresinin daha uzun, ticari borçlarının ise daha kısa olması nedeniyle neredeyse üç hafta daha uzun hesaplıyoruz. Buna göre, şirketin net işletme sermayesi (NİS) ihtiyacının son 12 aylık gelirlerine oranı bir önceki yılki %4'e kıyasla 1Ç24’te %9'una yükseldi ve net nakit 23 Aralık sonu itibarıyla 6,5 milyar TL'den Mart'24 sonu itibarıyla 5,6 milyar TL'ye yükseldi.

TTRAK'ın 1Ç24 sonuçlarını, düşük net kar ve nispeten yüksek NİS ihtiyacı nedeniyle sınırlı olumsuz olmasa da genel
olarak nötr olarak karşılıyoruz; faaliyet marjlarındaki yıllık iyileşme, sonuçların ana olumlu sonucuydu. Ayrıca
piyasanın sonuçlara sınırlı tepki vermesini bekliyoruz.

1Ç24'ün ışığında ve şirketle görüştükten sonra TTRAK için model varsayımlarımızı gözden geçireceğiz. Şimdilik hedef fiyatımızı ve önerimizi "Gözden Geçiriliyor" (eskisi "TUT") olarak değiştiriyoruz.

>>> YAPI KREDİ YATIRIM'IN AL ÖNERİS VERDİĞİ HİSSE

İlgili Haberler