Yapı Kredi Yatırım Tüpraş (TUPRS) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Yapı Kredi Yatırım Tüpraş (TUPRS) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, TUPRS-TÜPRAŞ için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, TUPRS-TÜPRAŞ için hedef fiyatını 195 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Tüpraş <TUPRS TI> Haziran ayı ürün marjı verilerini açıkladı. Brent petrol fiyatı, 82,4 ABD Doları/varil oldu. Buna göre, hafif distilat ürünlerinde benzin ürün marjı aylık bazda %22 düşüşle 17.7 ABD Doları/varil olurken, LPG marjı Mayıs ayındaki - 38.2ABD Doları/varil seviyesine kıyasla -42.9 ABD Doları/varil oldu.
Orta distilat tarafında ise, motorin ürün marjı aylık bazda %10 artışla 19,6 ABD Doları/varil olurken, jet yakıtı marjı aylık bazda %6 artışla 17,4 ABD Doları/varil oldu. Nafta, %7 artarak -11,2 ABD Doları/varil ve yüksek kükürtlü fuel oil %1 artarak -12 ABD Doları/varil oldu.

1Ç24’te yurtiçi satışların %19’unu oluşturan benzinin %22 düşmesine karşın yurtiçi satışların %46’sını oluşturan motorin tarafındaki %10’luk artış ve yurtiçi satışların %18’ini oluşturan jet yakıtındaki %6’lık artışla beraber verileri hisse senedi için nötr/sınırlı olumlu olarak karşılıyoruz ve <TUPRS TI> için 195 TL hedef fiyat ve “TUT” önerimizi koruyoruz.


İlgili Haberler