Yatırım Finansman model portföyüne yeni 1 hisse ekledi

Yatırım Finansman model portföyüne yeni 1 hisse ekledi

Yatırım Finansman 12 hisseden oluşan model portföyünden bir hisse senedini çıkartırker onun yerine %35 prim potansiyeli olan bir hisseyi ekledi

A+A-

Yatırım Finansman model portföyünden değişiklik yaptığını açıkladı. Bugün yayınlanan rapora göre Yatırım Finansman model portföyünden Turkcell'i çıkardı, Şişe Cam'ı ekledi. Model portföyde 12 hise senedi bulunuyor. 

Hisse değişikliği ile ilgili değerlendirme ve model portföyü oluşturan hisseler şöyle:

 

TCELL çıkartıyoruz SISE ekliyoruz

SISE ekliyoruz. Şişecam'ın kısa vadeli karlılık görünümündeki zayıflık, halihazırda hisse fiyatına yansımış durumda olup hisse Mart 2023'ten bu yana ABD doları bazında %43 düşüş göstermiştir ve aynı dönemde dolar bazında %12 artan BIST100 Endeksinin oldukça gerisinde kalmıştır. Euro bölgesi PMI’larında dipten toparlanma görüntüsü oluşması ve ECB/FED’in faiz indirimlerinin önümüzdeki 12 ay içinde talep koşullarında daha fazla toparlanmayı tetiklemesi muhtemel olduğundan, Şişecam’ın kar marjlarında 2024 yılının ikinci yarısından itibaren döngüsel bir iyileşmenin gerçekleşmesini bekliyoruz.

>>> Altı aracı kurumdan 5 BIST 100 hissesi için "AL" önerisi

Ayrıca, elektrik ve doğal gaz tarifelerindeki artış beklentisi nedeniyle iç piyasada olası maliyet artışıyla birlikte ürün fiyatlarının yönünün yukarı yönlü olmasını bekliyoruz. Şirketin satış hacmi büyümesi güçlü tarafı olmaya devam ediyor ve 2025'te devreye girecek yeni yatırımların, bu yılın ilk çeyreğinde görüldüğü gibi çift haneli hacim büyümesinin korunmasına yardımcı olmasını bekliyoruz. Ayrıca, ABD soda külü yatırımlarının çok daha büyük bir büyüme fırsatı sunduğunu, bu yatırımlar için ABD hükümetinin onayının beklendiğini ve bu sürecin ABD'deki Kasım 2024 seçimlerinden sonra hızlanabileceğinin altını çiziyoruz.

Moody’s ve Fitch Şişecam’ı Türkiye’nin kredi notunun bir basamak üzerinde derecelendirmekte olup, Şirket yakın zamanda 1,5 milyar ABD doları tutarında (675 milyon dolar 2029 ve 825 milyon dolar 2032 vadeli olmak üzere iki dilim halinde) yurtdışında borçlanma aracı ihraç etmeyi başarmıştır. SISE için hedef fiyatımız 65,00 TL olup, %35 artış potansiyeli sunmaktadır.

TCELL çıkartıyoruz. Güçlü hisse performansının ardından TCELL’i model portföyümüzden çıkartarak kar realizasyonu gerçekleştiriyoruz. Hisse senedi, portföyümüze eklendiği Temmuz 2023 tarihinden bu yana %162 nominal ve %54 göreceli performans göstermiştir.

Model Portföyümüz yılbaşından bugüne %65,8 artış gösterirken, BIST100 Endeksi'nin aynı dönemdeki getirisi %38,7 olmuştur.

İlgili Haberler