Yeni bir Apple TV gelmeyecek

Yeni bir Apple TV gelmeyecek

Teknoloji devi Apple'ın düzenleyeceği WWDC zirvesinde yeni bir donanımın tanıtılması beklenmiyor. Bu da yeni bir Apple TV'nin gelmeyeceği anlamına geliyor.

A+A-

Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın 10 Haziran'daki WWDC 2024 açılış konuşmasında herhangi bir yeni donanım duyurmasını beklemiyor. Gurman bugün Power On bülteninde Apple'ın WWDC'de duyurulması planlanan bir donanımının olmadığını söyledi.

Gurman, daha önce Apple'ın 2024'ün ilk yarısında yeni bir Apple TV çıkarmayı hedeflediğini bildirmesine rağmen, şimdi yeni bir Apple TV modelinin "yakın olmadığını" söylüyor. Son Apple TV Ekim 2022'de tanıtılmıştı.

İşte önceki beş Apple TV modelinin ne zaman duyurulduğu:

Üçüncü nesil Apple TV 4K: Ekim 2022
İkinci nesil Apple TV 4K: Nisan 2021
Birinci nesil Apple TV 4K: Eylül 2017
Apple TV HD: Eylül 2015
Üçüncü nesil Apple TV: Mart 2012

Bir sonraki Apple TV'nin mevcut A15 Bionic çipten daha hızlı bir işlemciye ve daha da düşük fiyatlandırmaya sahip olacağı söyleniyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo, bir sonraki Apple TV'nin ABD'de şu anda 129 $ olan başlangıç fiyatının 99 $ olabileceğini öne sürdü.

Bir sonraki Apple TV için özel olarak büyük bir tasarım değişikliği söylentisi yok, ancak Gurman Apple'ın gelecekteki bir modele yerleşik bir kamera eklemeyi düşündüğünü söyledi.

tvOS 17, Apple TV'ye bir FaceTime uygulaması ekleyerek kullanıcıların TV'de görüntülü görüşme yapmasına olanak tanıdı, ancak bu şu anda bağlı bir iPhone veya iPad'deki arka kameranın kullanılmasını gerektiriyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler