Yeni Zelanda, faiz düşürdü

Yeni Zelanda, faiz düşürdü

Yeni Zelanda merkez bankası, faiz oranlarını üst üste ikinci kez 50 baz puan düşürdü

A+A-

Yeni Zelanda merkez bankası, para politikası toplantısının ardından referans faiz oranını 50 baz puan düşürdü ve bu, referans faiz oranında üst üste ikinci kez indirime gitmesini sağladı.

İndirim, Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın faiz oranını %5,25'ten %4,75'e düşürdü. Reuters tarafından ankete katılan ekonomistler arasında bu hareket bekleniyordu.

Ağustos ayında, RBNZ beklenmedik bir şekilde faiz oranlarını 25 baz puan düşürdü. Merkez bankası o zamanlar, daha fazla gevşemenin hızının düşük enflasyon ortamına ne kadar güvendiğine bağlı olacağını söyledi.

Merkez bankası Çarşamba günkü açıklamasında, "yıllık tüketici fiyat enflasyonunun %1 ila %3 enflasyon hedef aralığında olduğunu ve %2 orta noktasına yaklaştığını değerlendirdiğini" söyledi.

Yeni Zelanda'nın yıllık enflasyon oranı, 2022 Haziran çeyreğinde otuz yılı aşkın süredir gördüğü en yüksek seviye olan %7,3'e ulaştı. Haziran 2024 çeyreği itibarıyla %3,3'e gerilemiş olsa da, RBNZ'nin %1 ile %3 arasındaki orta vadeli hedef aralığının üzerinde kalmaya devam ediyor.

İlgili Haberler