Yiğit Akü (YIGIT) halka arzında hisseler zor satıldı, şirket çalışanları dahi uzak durdu

Yiğit Akü (YIGIT) halka arzında hisseler zor satıldı, şirket çalışanları dahi uzak durdu

Yiğit Akü halka arzında sonuçlar açıklandı. Bireysel yatırımcıya kaç hisse düştü.

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da halka arzlardaki sorun büyüyor. Geçen hafta talep toplanan Yiğit Akü (YIGIT) halka arzına, bireysel yatırımcıların talebi arz miktarının 1.09 katı talep ancak geldi. Halka arzlarda kısa süre önceye kadar, bireysel yatırımcıların talebi, arz miktarının 4-5 katına kadar çıkıyordu. Hisselerin zar zor satıldığı Yiğit Akü (YIGIT) halka arzında en dikkat çekici nokta ise, şirket çalışanlarına tahsis edilen hisselere çalışanların ilgi göstermemesi oldu. Şirket çalışanlarına tahsis edilen hisselere, şirket çalışanlarından 1.07 kat talep ancak geldi.

Uzmanlara göre aracı kurum ve şirketlerin, bireysel yatırımcıları sömürürü gibi yaptığı kurumların da buna sessiz kaldığı halka arzların müdahale edilmezse sonuna gelinmiş görünüyor.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yoğun talebe rağmen bu haftayı pas geçtiği bu hafta, bir önceki hafta halka arz edilen hisseler haftanın ilk günü taban olmaya başladı.

Halk Yatırım ve İntegral Yatırım liderliğinde halka arz edilen 2.6 milyar TL'lik Yiğit Akü (YIGIT) halka arzında yapılan açıklamaya göre, 1.949125 bireysel yatırımcı başvuru yaptı. 34.68 TL'den gerçekleşen halka arzda, bireysel yatırıcıya maksimum 35-36 lot hise düştüğü hesaplanıyor. 

Grup tahsisatı ve dağıtım şöyle gerçekleşti:

 

İlgili Haberler