Yiğit Akü'de (YIGIT) insider trading mi var? Önce iki tavan yaptı, sonra açıklama geldi!

Yiğit Akü'de (YIGIT) insider trading mi var? Önce iki tavan yaptı, sonra açıklama geldi!

Yiğit Akü (YIGIT) hisselerinde insider trading mi yapıldı? Hisselerde son günlerdeki hızlı yükseliş ve son iki tavan hareketini sipariş bilgisini önceden öğrenenler mi yaptı?

A+A-

Mayıs ayın sonunda halka arz edilen ve Haziran ayında hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Yiğit Akü'de (YIGIT) ilginç gelişmeler yaşandı. Son günlerde fiyat hareketi dikkat çeken hisse dün olduğu gibi bugün de tavan olduktan sonra işin kerameti anlaşıldı.

Şirketin hisseleri 21 Haziran Cuma günü 28,60 TL'den ve Pazartesi günü tavan fiyatı olan 31,46 TL'den kapandıktaan sonra bugün de 34,60 ile bugünün tavan seviyesinden kapandı. 

Hisseleri iki gün üst üste tavan olan Yiğit Akü, piyasa kapanışı sonrası Kamuyu Aydınlatma Platformunda yaptığı duyuruda, bir savunma sanayi şirketinden yüklü bir sipariş aldığını açıkladı.

Halka arzı 34.68 TL'den gerçekleşen YIGIT hisseleri borsadaki beşinci işlem gününde 26.56 TL'ye kadar gerileyip yatırımcılarını ciddi oranda zarar ettirmişti. Hissede nedeni bugün anlaşılan fiyat hareketinin bu sözleşme bilgisini önceden alanların (insider trading) ticaretinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı merak ediliyor.

KAP'ta yer alan açıklamada Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yurt içinde savunma sanayi alanında faaliyet gösteren bir şirketle harp bataryaları tedariki konusunda bir sözleşme imzalandığı belirtildi. Sözleşmenin KDV hariç büyüklüğü 73 milyon 95 bin 650 euro olurken, opsiyonlar dahil KDV hariç sözleşme büyüklüğünün 175 milyon 95 bin 650 euro oldu. 

 

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan açıklaması şöyle oldu; 
"Şirketimiz ile yurt içinde savunma sanayinde faaliyet gösteren bir şirket arasında 25.06.2024 (bugün) tarihi itibari ile Harp Bataryaları Tedariki konusunda sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmenin toplam bedeli opsiyonlar ve KDV hariç 73.095.650,00 Euro olup, opsiyonlar dahil, KDV hariç 175.095.650,00 Euro 'dur."

 

İlgili Haberler