Yılın en kötü halka arzında satışlar başladı, #BAHKM tahtası karıştı

Yılın en kötü halka arzında satışlar başladı, #BAHKM tahtası karıştı

Son yılların en düşük katılımcılı halka arzında gerçek halka arz bugün başladı

A+A-

BORSATEK.COM - Halka arz fırtınası yaşanan Borsa İstanbul'da son iki yılın en kötü halka arzlarından birisi olan Bahadır Kimya #BAHKM halka arzında gerçek gong töreni sonunda bugün yapıldı! Bugün de açılış ile birlikte tavan fiyata yükselen hissede adeta önceden programlanmış satışların başlamasıyla fiyat hızla geriledi. Taban fiyatı da gören hisse yüksek işlem hacmiyle TSI 15:30'da yüzde 10'a yakın değer kaybetmiş durumda..

vv.png

Etkisini kaybeden halka arzlarda 4 milyon kişiyi aşan yatırımcı talebi BAHKM halka arzında 400 bine kadar düştü.. Halka arzı, talep toplama dönemindeki olumsuz koşulların da etkisiyle iptal edilme noktasına gelen BAHKM hisseleri 13 Ağustos'ta Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. İlk 5 işlem gününde tavan olan hisse senedi bugün de açılış sonrası tavan olduktan sonra, her halka arzda olduğu gibi aniden başlayan satışlarla taban fiyatı gördü. 

Halka arzı gerçekleştiren Tera Yatırım, 1 milyon 200 bin lota yakın net satış ile satış tarafında ilk sırada yer alıyor. Halka açık ve borsaya kote hisse miktarı 16 milyon lot olan BAHKM'de TSI 15:30 itibarıyla 47 milyon lot işlem gerçekleşmiş durumda. 

 

 

 

İlgili Haberler