Yönetim kuruluna kızan milyarder tüm Disney hisselerini sattı

Yönetim kuruluna kızan milyarder tüm Disney hisselerini sattı

Yönetim kurulundaki savaşın ardından milyarder Nelson Peltz'in Trian Fon Yönetimi, Walt Disney'deki hisselerinin tamamını sattı.

A+A-

LSEG verilerine göre hedge fonu, 31 Mart itibariyle %1,77'lik hissesiyle Disney'in beşinci en büyük hissedarıydı. CNBC'nin Çarşamba günü konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişiye dayandırdığı haberine göre, Peltz'in bu satıştan yaklaşık 1 milyar dolar kazandığını ekleyerek, hissesini hisse başına 120 dolara yakın bir fiyattan sattığını bildirdi.

Trian rapor hakkında yorum yapmayı reddederken, Disney Reuters'in yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Disney hissedarları, Peltz ve Blackwells Capital tarafından başlatılan milyonlarca dolarlık çamur atma savaşının ardından geçen ay CEO Bob Iger ve diğer şirket yöneticilerini desteklemişti.

Kampanyaları ayrı ve rakip çabalardı ancak her ikisi de Disney'de değişim istiyordu.

Trian Fund Management'ın CEO'su Peltz ve Blackwells, medya şirketinin CEO halefiyet planlamasını eline yüzüne bulaştırdığını, yaratıcı kıvılcımını kaybettiğini ve yeni teknolojiden gerektiği gibi yararlanamadığını savunarak yönetim kurulunda aralarında beş koltuk istiyordu.

Iger oy kullanan hissedarların %94'ünün desteğini aldı. Peltz ise %31 tarafından desteklendi. Trian sonuçtan "hayal kırıklığına uğradığını" söylemişti.

İlgili Haberler