YouTube VPN kullanarak Premium abonesi olanların aboneliklerini iptal ediyor

YouTube VPN kullanarak Premium abonesi olanların aboneliklerini iptal ediyor

YouTube sahte konumlar kullanılarak satın alınan Premium abonelikleri iptal ediyor.

A+A-

YouTube, daha ucuza Premium abonelik satın almak için lokasyonunu değiştirenleri mercek altına aldı. Daha ucuz olduğu bir ülkede YouTube Premium satın almak için bir sanal özel ağ (VPN) kullandıysanız, aboneliğiniz kesilebilir. Android Police tarafından daha önce bildirildiği üzere, geçtiğimiz birkaç gün içinde, bu hileyi kullanan birkaç kişi aboneliklerinin otomatik olarak iptal edildiğini bildirdi.

YouTube Premium abonelik ücreti ABD'de aylık 13.99 dolarken Arjantin'de ise sadece 1.05 dolar. Aradaki bu 14 katlık fark bazı kullanıcıların VPN kullanarak aboneliklerini Arjantin üzerinden yapmalarına yol açıyor. Bunu yapanların sayısı o denli arttı ki YouTube harekete geçti ve bu hesapları kapatmaya başladı. 

YouTube sözcüsü Paul Pennington, The Verge'e yaptığı açıklamada, şirketin kullanıcılarının konumlarını belirlemek için "yürürlükte olan sistemleri" olduğunu söyledi. Pennington, "Kayıt ülkesinin kullanıcının YouTube'a eriştiği yerle eşleşmediği durumlarda, üyelerden fatura bilgilerini mevcut ikamet ettikleri ülkeye göre güncellemelerini istiyoruz" diyor. Ancak YouTube'un sahte konumları kullanan abonelikleri otomatik olarak iptal etmeye başlayıp başlamadığını söylemiyor.

YouTube'un reklam engelleyicileri engellemeye başladığı düşünüldüğünde, platformun daha ucuz Premium aboneliklerin peşine düşmesi de şaşırtıcı değil.

İlgili Haberler