YouTube'un eski CEO'su 56 yaşında hayatını kaybetti

YouTube'un eski CEO'su 56 yaşında hayatını kaybetti

YouTube'da iki yıl süresince CEO'luk görevini yerine getiren Susan Wojcicki yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 56 yaşında öldü.

A+A-

YouTube'un eski genel müdürü ve uzun süredir Google'da yöneticilik yapan Susan Wojcicki, akciğer kanseriyle iki yıl süren mücadelesinin ardından Cumartesi günü 56 yaşında hayatını kaybetti.

"Susan Wojcicki'nin vefat haberini derin bir üzüntüyle paylaşıyorum" diyen Wojcicki'nin eşi Dennis Troper bir Facebook paylaşımında, "26 yıllık sevgili eşim ve beş çocuğumuzun annesi, 2 yıllık küçük hücreli dışı akciğer kanseri yaşamının ardından bugün aramızdan ayrıldı" dedi.

Google İcra Kurulu Başkanı Sundar Pichai bir blog yazısında, "Son iki yıl boyunca, büyük kişisel zorluklarla uğraşırken bile Susan, nihayetinde hayatını alan hastalık için araştırmaları desteklemek de dahil olmak üzere hayırseverliği aracılığıyla kendini dünyayı daha iyi hale getirmeye adadı" dedi.

Teknolojinin en önde gelen kadınlarından biri olan Wojcicki, Google'In YouTube alımı öncesi web arama liderinin ilk birkaç çalışanından biri olmak için 1999 yılında ekibe katıldı.

Google, YouTube'u 2006 yılında 1,65 milyar dolara satın aldı. 2014 yılında YouTube'un CEO'su olmadan önce Wojcicki, Google'da reklam ürünlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısıydı. Wojcicki, dokuz yıllık görev süresinin ardından 2023 yılında aile, sağlık ve kişisel projelerine odaklanmak üzere YouTube'daki görevinden ayrıldı.

Yerine, 2008 yılında Google'a katılan kıdemli bir reklam ve ürün yöneticisi olan yardımcısı Neal Mohan getirildi. Wojcicki o dönemde Google'ın ana şirketi Alphabet'te danışmanlık rolü üstlenmeyi planlıyordu.

İlgili Haberler