Yurtdışı piyasalarda bu hafta BİST'i etkileyecek gelişmeler 

Yurtdışı piyasalarda bu hafta BİST'i etkileyecek gelişmeler 

Faiz oranı hamlelerinin ne kadar yakında geleceğini değerlendirmeye çalışan yatırımcılar için, bu hafta ABD ve Euro Bölgesinden gelecek enflasyon verileri başta olmak üzere takip edilecek gelişmeler.

A+A-

Faiz oranı hamlelerinin ne kadar yakında geleceğini değerlendirmeye çalışan yatırımcılar için, bu hafta ABD enflasyon göstergesinin yanı sıra bazı euro bölgesi ekonomilerinden Haziran ayı enflasyon verileri ön planda olacak. Teknoloji sektörü hisselerinde yaşanan yükselişin sona erme işaretlerine ve artan ticari gerilimlere ilişkin endişeler de odak noktasında yer alıyor. 

İşte önümüzdeki hafta piyasalarda neler olduğuna bir bakış.

ABD enflasyonu

Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) Cuma günü açıklanacak ve enflasyonda yeni başlayan yavaşlamanın devam edip etmediğini gösterecek.

Ancak son PCE okumaları beklentilerle uyumlu değil. Son veriler ABD enflasyonunun Nisan ayında beklenmedik bir şekilde yatay seyrettiğini gösterdi.

Bu tür bir başka okuma, faiz indirimlerinin yakında geleceği yönündeki beklentileri zayıflatabilir. Fed'in aksine piyasalar bu yıl hâlâ iki faiz indirimi beklemekte direniyor.

Ekonomik takvimde ayrıca tüketici güvenine ilişkin Haziran verilerinin yanı sıra hem yeni hem de mevcut konut satışlarına ilişkin Mayıs verileri de yer alıyor. Ayrıca ilk çeyrek ekonomik büyümesine ilişkin üçüncü bir tahminin yanı sıra Mayıs ayına ait dayanıklı mal siparişlerine ilişkin veriler de mevcut.
 

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 
İlgili Haberler