Yüzde 6 yükseliş yaşayan DOGE 0,14 doları görebilir mi?

Yüzde 6 yükseliş yaşayan DOGE 0,14 doları görebilir mi?

Dogecoin %6 yükseliş kaydetti. Peki DOGE hafta sonuna kadar 0,14 dolara ulaşabilir mi?

A+A-

Piyasa değerine göre en büyük meme coin olan Dogecoin (DOGE), son 24 saatte %6'nın üzerinde artış göstererek şu anda 0,1243 dolardan işlem görüyor. Bu, 29 Eylül 2024'ten bu yana en yüksek değerine ulaştığı için kripto para birimi için bir toparlanmayı vurguluyor. Son yükseliş, 6 Eylül'de görülen 0,0890 $'lık seviyesinden bir toparlanmayı temsil ediyor ve o dönemden bu yana fiyatında %38,88'lik bir artış oldu.

Ticaret Faaliyetlerinde Artış

Dogecoin'in fiyatındaki artışa işlem hacmindeki keskin yükseliş de eşlik etti. Token için spot işlem hacimleri 17 Ekim'de 2,29 milyar dolara fırlayarak önceki 24 saate göre %71,42'lik bir artış gösterdi. Alım satım faaliyetlerindeki bu artış, altcoin'in piyasa değerini 18 milyar doların üzerine çıkararak piyasa değerine göre en büyük meme coin olma konumunu sağlamlaştırdı.

Diğer meme coin'lerle karşılaştırıldığında, kripto para 17 Ekim'de Pepe (PEPE) gibi rakip token'ları geride bırakarak açık ara liderliğini korudu. Örneğin, token'ın işlem hacmi Pepe'ninkini 1,365 milyar doların üzerinde aşarak meme coin sektöründeki hakimiyetini vurguladı.

Token'ın son fiyat artışının ardındaki başlıca etkenlerden biri Bitcoin (BTC) ile olan korelasyonu. CoinMarketCap'te gözlemlendiği üzere, Bitcoin'in 68 bin doların üzerine çıkması kripto para piyasasında dalgalanma etkisi yaratarak Dogecoin gibi diğer altcoinleri de etkiledi.

Sonuç olarak, piyasa analistleri Bitcoin'in Haziran 2023'ün başından bu yana geçmediği 70.000 $ eşiğine yaklaşmasını yakından izliyor. Bitcoin'in yukarı yönlü ivmesini sürdürmesi halinde, Dogecoin'in de benzer bir yörünge izlemesi ve 0,14$ direnç seviyesinin tüccarların göz önünde bulundurduğu önemli bir eşik olması bekleniyor.

Birçok analist Dogecoin'in fiyat hareketlerinin birkaç aylık bir düşüş trendinden koptuğunu vurguladı. Bu örneklerden biri olan analist Mikybull Crypto, DOGE fiyatının kısa süre önce 180 günlük azalan trend çizgisinin üzerine çıkarak daha fazla kazanç olasılığına işaret ettiğini belirtti.

Benzer şekilde, takma isimli bir altcoin analisti olan Alstreet Bets de Dogecoin için iyimser bir görünüm paylaşarak 16 Ekim tarihli bir gönderide tokenin “koşmaya hazır” olduğunu belirtti. Direnç seviyeleri 0,13 ve 0,14 dolar olan tüccarlar, devam eden bir rallinin işaretleri için bu kilit noktaları izliyor. Aynı doğrultuda MACD göstergesi de yükseliş sinyallerini pekiştirerek piyasa koşullarının kripto para için giderek daha elverişli hale geldiğini gösteriyor.

İlgili Haberler