Zayıf performansına rağmen Bitcoin halen en iyi performans gösteren varlık

Zayıf performansına rağmen Bitcoin halen en iyi performans gösteren varlık

New York Dijital Yatırım Grubu (NYDIG), Bitcoin'in "mevsimsel olarak zayıf" bir üçüncü çeyreğin ardından bile bu yıl şimdiye kadar en iyi performans gösteren varlık olmaya devam ettiğini söylüyor.

A+A-

New York Dijital Yatırım Grubu'na göre zayıf performans göstermesine karşın Bitcoin hala iyi durumda. 63.596,64 $ değerindeki Bitcoin (BTC), üçüncü çeyrekte sadece %2 değer kazandı. NYDIG'in araştırma başkanı Greg Cipolaro 4 Ekim tarihli bir notta, Bitcoin'in 3. çeyrekte %5 değer kazandığını, ikinci çeyrekteki düşüşün ardından toparlandığını ancak dönem içindeki büyük satışların engel olduğunu söyledi.

Cipolaro, "Bitcoin hala 2024'te en iyi performans gösteren varlık sınıfı, ancak liderliği daraldı" dedi. Cipolaro, kripto para biriminin yılbaşından bugüne %49,2'lik bir kazanç elde ettiğini belirtti. Mt. Gox ve Genesis alacaklı dağıtımları - toplamda yaklaşık 13,5 milyar dolar - ve Amerika Birleşik Devletleri ve Alman hükümetlerinden gelen büyük BTC satışları gibi önemli rüzgarların ortasında, ticaret son altı ayın çoğunda büyük ölçüde sallantılı kaldı.

Cipolaro, değerli metaller ve belirli hisse senedi endüstrileri gibi diğer varlıkların BTC'ye karşı kazanç sağladığını ve çoğu varlık sınıfının "parlak bir yıl" geçirdiğini sözlerine ekledi.

01926506-3313-7009-92bc-b05cf55428dc.jpg

Bitcoin, varlık için genellikle düşüş ayı olan Eylül'de de %10'luk bir artışla trendi değiştirdi. Son dönemdeki performansı etkileyen faktörler arasında, bu çeyrekte toplam 4,3 milyar dolar akış toplayan ABD spot borsa yatırım fonlarından (ETF'ler) gelen talebin devam etmesi yer alıyor.

Ayrıca yazılım firması MicroStrategy ve kripto madencisi Marathon Digital gibi firmaların Bitcoin'e olan kurumsal sahipliği de arttı.

Cipolaro ayrıca Bitcoin'in ABD hisse senetleriyle olan 90 günlük korelasyonunun 3. çeyrekte yükselmeye devam ettiğini ve çeyreği 0,46 ile kapattığını bildirdi, ancak çeşitlendirme için iyi bir seçenek olmaya devam ettiğini iddia etti.

İlgili Haberler