Ziraat Yatırım DOAS, KCAER, CWENE, SAHOL haberlerini değerlendirdi

Ziraat Yatırım DOAS, KCAER, CWENE, SAHOL haberlerini değerlendirdi

Ziraat Yatırım, Borsa İstanbul'da alıcılı bir gün beklerken, DOAS, KCAER, CWENE şirketleri ile çıkan son haberlerin, hisse performanslarını nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

A+A-

Ziraat Yatırım 15 Kasım 2023 Strateji bülteninde küresel piyasalardaki görüntüye paralel BIST100 endeksinin de güne alıcılı bir görüntüyle başlamasını bekliyor. Ziraat Yatırım'a göre gün içerisinde bankacılık öncülüğünde BIST100 endeksinde yükseliş yaşanabilir.

Ziraat Yatırım ayrıca 4 şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP)  gönderdikleri açıklamaları değerlendirdi.

ŞİRKET HABERLERİ

CW Enerji (CWENE, Nötr): Şirket'in 19 Ekim 2023 tarihinde yapmış olduğu, CW Energy USA, Inc. unvanlı yeni şirket kuruluşuna başlandığına dair açıklaması ile ilgili olarak Şirketin kuruluşu federal hükümet tarafından onaylanmış ve bu doğrultuda şirketin kuruluş işlemleri tamamlanmıştır.

Doğuş Otomotiv (DOAS, Pozitif): Wielton S.A. ile Şirket arasında; "Wielton" marka "yarı römork ürünleri"nin Türkiye'deki satış ve servis hizmetlerinin, Şirket tarafından yerine getirilmesinin esaslarını belirleyen distribütörlük sözleşmesi imzalanmıştır.

Kocaer (KCAER, Pozitif): Şirket, 2022 yurtdışı satışlarının %53'ünü gerçekleştirdiği Amerika Kıtasından ağırlıklı enerji sektörüne yönelik ürünler olmak üzere toplam 24,9mn USD tutarında yeni sipariş almıştır. Amerika Kıtası'na olan satışların 2023 yılında da güçlü seyrini sürdürdüğü bildirilmiştir.

Sabancı Holding (SAHOL, Sınırlı Pozitif): Daha önce duyurulmuş olan, Şirket'in Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. üzerinden %100 oranında hissedar olduğu Sabanci Renewables Inc.'nin 2024 yılının ikinci çeyreğinde devreye alınması hedeflenen 272 MW'lık Cutlass II güneş enerjisi santrali yatırımı ile ilgili tüm finansman işlemleri, 14 Kasım 2023 tarihinde Tax Equity Investor* (Vergi avantajlı sermaye yatırımcısı) ile imzalanan sözleşmeler ile tamamlanmış bulunmaktadır. Sözleşmelerin imzalanması ile birlikte projenin finansmanında Sabancı Renewables Inc. tarafından karşılanan sermaye oranı yaklaşık %30; kredi ve Tax Equity Investor tarafından karşılanan yabancı kaynak oranı ise yaklaşık %70 seviyesinde gerçekleşmiştir. Ayrıca, ABD'de devam etmekte olan ve daha önce kamuya duyurulan Oriana projesi kapsamında da her türlü finansal enstrüman ve teşvik kullanılarak yenilenebilir enerji yatırımlarına devam edilmektedir.

Tax Equity yatırımlarını düzenleyen Inflation Reduction Act (IRA) ile karbon emisyonlarının azaltılmasını teşvik etmek ve yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla ABD'de yerleşik ve çeşitli kriterleri taşıyan kuruluşlara finansman ve vergi teşvikleri sağlanmaktadır.

İlgili Haberler