Zorlu Enerji (ZOREN) 5 milyar TL borçlanacak, yetkinlendirme yaptı

Zorlu Enerji (ZOREN) 5 milyar TL borçlanacak, yetkinlendirme yaptı

Zorlu Enerji, yurt dışında 5 milyar TL borçlanma yapacağını açıkladı

A+A-

Zorlu Enerji, vadesi 5 yılı ve 5 milyar TL'yi geçmeyecek şekilde yurt dışında borçlanmak için AK Yatırım ile aracılık sözleşmesi imzalamaya karar verdiğini ve bu borçlanma ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuracağını açıkladı.

Zorlu Enerji'nin 5 milyar TL ödenmiş sermayesi bulunuyor ve 27 Eylül 2024 tarihi itibarıyla şirketin piyasa değeri 22 milyar TL seviyesinde. 

Zorlu Enerji'nin 2024/06 mali tablolarına göre; 24.52 milyar TL kısa vadeli ve 28.23 milyar TL uzun vadeli olmak üzere toplam 52.75 milyar TL toplam borcu bulunuyor. Zorlu Enerji'nin aynı dönemde Ana Ortaklığa Ait Özkaynaklar toplamı ise 53.97 TL seviyesinde bulunuyor. 

Borçlanma ihracı hakkında Zorlu Enerji'nin KAP'a gönderdiği açıklama şöyle:

" Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ Yönetim Kurulu'nun 2024/46 numaralı kararı uyarınca, Şirketimizce 5.000.000.000 TL (BeşmilyarTürkLirası) tutarı aşmayacak şekilde, vadesi en fazla 5 (beş) yıla kadar olmak üzere değişik vadelerde, Türk Lirası cinsinden, bir veya birden çok seferde, yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere borçlanma aracı ihraç edilmesine, bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'na borçlanma aracı ihracı başvurusu yapılmasına ve borçlanma aracı ihracına ilişkin aracılık yapmak üzere Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ ile aracılık sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir. "

İlgili Haberler